Logo deposthoorn.nl


Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (31); Kandice: 'Ik hou echt van deze stad'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Kandice Ardiel uit Wharncliffe, Canada.

DEN HAAG - "Mijn dorpje is moeilijk te vinden op de kaart. Alhoewel je het wel terug kan vinden in Google Maps", zegt Kandice. "Ik ga niet zeggen dat ik midden in de wildernis opgroeide maar het was er erg klein en er woonden slechts ongeveer 100 mensen. Ik ken ze allemaal." Kandice vertelt iets meer over haar jeugd. "Als kind vond ik het geweldig om daar te wonen want er is veel bos om te spelen en er zijn meren om te zwemmen", zegt ze. "Onze ouders lieten ons dan ook gerust vrij om heel de dag buiten te zijn. Vaak genoeg zagen ze ons pas aan het einde van de dag terug."

Een meisje van het platteland die nu in onze stad woont. Hoe kan dat? "Ik ben eerst Engelse literatuur gaan studeren. Daarna rechten in Montreal. Voor mijn masterdiploma in internationaal recht ben ik naar Italië getrokken. Den Haag is uiteindelijk het huis van het internationaal recht en ik wilde erg graag bij een internationale organisatie werken. Dus heb ik gesolliciteerd. Ik werk nu voor het Speciaal Tribunaal voor Libanon als jurist en communicatieadviseur", zegt Kandice.

Over haar liefde voor onze stad raakt ze niet uitgepraat. "Ik hou echt van Den Haag. De eerste dag dat ik hier kwam stapte ik in de verkeerde tram maar die tramchauffeur was erg vriendelijk. Hij legde me geduldig uit welke tram ik moest hebben en waar ik uit moest stappen. Mijn ervaring is dat het gros van de mensen in de stad zo is. Als je hulp nodig hebt wordt je geholpen", zegt Kandice.

Maar ze gaat verder. Het is een stad met verschillende steden in één", zegt ze. "In China town is alles levendig. Bij het Vredespaleis is het weer rustiger en in minder dan 20 minuten ben je bij De Pier, het strand en de zee. Daar ben ik uiteindelijk het liefste, zelfs als het stormt. Alleen weet ik niet zo goed waarom want ik hou beslist niet van stormen in mijn leven", zegt ze lachend.

Tenslotte geeft ze een uitgaanstip. "Dat is Etxea, een Baskisch restaurant in de Hooistraat. Het eten is daar geweldig", besluit Kandice.

Tegenbezoek?

"Reis naar Wharncliffe voor de natuur", zegt Kandice. "Je kunt er uren rondlopen in parken en niemand tegenkomen. Verder vind je er een landschap vol rotsen, bomen, meren en rivieren. Ideaal ook om te zwemmen."

Tips?

Wie mag Stuart niet vergeten in Bestemming Den Haag? Mail

stuartkensenhuis@gmail.com

Reageer als eerste
Meer berichten