Logo deposthoorn.nl


Bella Hay is er klaar voor om met 'haar mannen' een onvergetelijk optreden te geven tijdens  Koningsnacht.
Bella Hay is er klaar voor om met 'haar mannen' een onvergetelijk optreden te geven tijdens Koningsnacht.
Hagenaar van de Week

Koningsnacht met 'Haagse superband'

De Haagse elektro-pop band Tears & Marble met frontvrouw Bella Hay staat op woensdag 26 april om 19.30 uur in een nieuwe formatie op het Kerkplein tijdens The Life I Live. "In mijn eigen stad spelen is het allerleukste dat er is. Het voelt als een huisconcert. Mijn oma staat altijd vooraan én ik heb met mijn nieuwe formatie nog niet in Den Haag opgetreden."

Door Tanja Verkaik

DEN HAAG - Tears & Marble is begonnen als afstudeerproject van Bella en Cris Kuhlen voor het Amsterdams Conservatorium. Samen maakten ze 'uit pure nood' een cover van het nummer 'What Is Love' van Haddaway en die heeft het duo meteen op de kaart gezet. "Heel fijn dat dat is gebeurd, anders had ik nu huilend achter de kassa bij de Albert Heijn gezeten", grapt de Haagse zangeres en muzikante. Omdat Cris een nieuwe uitdaging heeft gevonden, is ze op zoek gegaan naar nieuwe bandleden. "Ik heb een Haagse superband", vertelt Hay trots. Joris van der Poel (o.a. Atlantic Attraction), Maurizio Pinna (The Deaf) en Arend Lakke (o.a. Fara, Atlantic Attraction) en Bella zelf bespelen allemaal de synthesizer en zij neemt ook de zang voor haar rekening. "We doen alles live. Je ziet waar alle geluiden vandaag komen. En heel voorzichtig zitten er ook wat snellere dingetjes tussen."

Ze was meteen verkocht nadat ze voor het eerst een synthesizer aanraakte. "Een super mysterieus instrument met wel honderd knopjes die allemaal wat anders doen." Met het rockvirus van haar vader Barry Hay is ze dus niet besmet. "Hij zit helemaal niet in de synthesizers, dus daar kan hij me niet mee helpen. Maar doordat ik echt andere muziek maak, heb ik ook het gevoel dat ik niet tegen hem hoef op te boksen. Ik heb hele fijne ouders die mij altijd super gesteund hebben en niet hebben gezegd dat ik maar beter rechten kon gaan studeren." Vroeger stonden er thuis altijd een piano en een gitaar. "Ik kan bijna alle instrumenten wel bespelen, behalve drums. Daar ben ik heel slecht in."

Met haar nieuwe bandleden is de Tears & Marble zangeres druk bezig met maken van een nieuwe plaat die als het meezit eind dit jaar uitkomt. "En we hebben een hoop nummers in een nieuw jasje gestoken." Zit er in de toekomst nog een muzikale samenwerking in met haar vriend Spike (gitarist van DI-RECT)? "We zijn allebei superdruk. Zolang we niet eens tijd hebben om samen naar een film te kijken, denk ik dat dat er niet snel van komt. Maar we helpen elkaar wel eens met het schrijven van liedjes." Hay richt haar vizier eerst op haar optredens tijdens de Haagse Koningsnacht. "Ik draai na optreden op het Kerkplein ook nog in het Paard met Maurizio." Tears & Marble verkoopt dan ook de duo-single die in verband met Record Store Day is uitgebracht door het Paard van Troje. "Daar staat ook een nummer van ons op: Sacred Love." Naast The Life I Live gaat Tears & Marble nog meer festivals af deze zomer. Houd www.facebook.com/tearsandmarble in de gaten. Muzikale wensen voor de toekomst? "Ik ben allang blij als ik kan blijven spelen en mijn muziek de wereld in kan slingeren. Het was mijn droom om een live act neer te zetten met synthesizers en dat is gelukt", besluit de Haagse.

Waar luistert Bella zelf naar?

"Ik ben de laatste weken echt in een klassieke vibe, misschien komt dat doordat het zonnetje weer is gaan schijnen. Pianist Joep Beving vind ik waanzinnig goed. Zijn muziek en die van Philip Glass staan veel op repeat. Allebei zeer aan te raden."

De favorieten van de Haagse

Mooiste plek in Den Haag? "Mijn bed." Lelijk: "Het Spui. Ik hoop dat dat nieuwe gebouw wat ze er gaan neerzetten een beetje aan te gluren is. Die tegels zijn ook onhandig. Ik denk dat elke Hagenees als het regent wel eens op zijn plaat is gegaan." Favoriete horecaspots: "Bij De Bieb op de boot. En bij Kua hebben ze de lekkerste guacamole en tequila."

Tanja Verkaik
Reageer als eerste
Meer berichten