Logo deposthoorn.nl


Brent Meelhuysen van The Hague City Bike tours
Brent Meelhuysen van The Hague City Bike tours (Foto: Jos van Leeuwen)
Hagenaar van de Week

13-jarige runt The Hague Bike Tours

"Vroeger zat er aan de overkant van Paleis Noordeinde een veel groter huis van de koning. Dat blijkt bijvoorbeeld uit foto's van de Haagse Beeldbank. Maar je kan het ook opmaken uit het ruiterstandbeeld. Die hoort altijd weg te 'rijden van het paleis'. Nu 'rijdt' hij naar binnen. Dat klopt dus niet." Dit zegt Brent Meelhuysen (13 jaar), die met The Hague Bike Tours sinds kort bekend staat als de jongste ondernemer van Nederland.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – Met zijn vlotte babbel en mediagenieke uiterlijk trekt Brent bij de start van zijn bedrijf veel aandacht van de pers. De Telegraaf, Algemeen Dagblad, NPO Radio 2 Omroep West en uw verslaggever van De Posthoorn zijn al langs geweest. "Binnenkort sta ik ook in Goedemorgen Nederland (WNL) en Hart van Nederland (SBS 6)", zegt hij trots.

De Hagenaar kijkt erbij alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Niets kan Brent van zijn stuk brengen, zo lijkt het. Zelfs niet de meisjes van twee klassen hoger (Brent zit in de tweede klas van Christelijk Gymnasium Sorghvliet) die hem nu leuke snapshots sturen.

"Terwijl je lekker door de stad aan het fietsen bent, sta ik vakken te vullen", schreef één van die bewonderaarsters.

Uit zijn eigen leerjaar komen ook mooie opmerkingen maar dan op z'n Haags. "Dat is echt leip goos", zei een klasgenoot bijvoorbeeld.

Zijn grote voorbeeld is z'n moeder. "Dat is Margot Houtaar, directeur-eigenaar van Provite, een telefoonmarketingbedrijf", zegt Brent.

"Van haar heb ik geleerd hoe je met klanten en social media om moet gaan." Maar ook Hugo de Koning, oprichter van Young Capital, is zijn rolmodel. "Hij is ook jong begonnen", zegt Brent.

Brent is geboren en getogen in Den Haag en hij verwondert zich erover dat onze gemeente alleen wordt gezien als stad van vrede en recht. "Het is veel meer dan dat", zegt hij stellig.

"Wist je bijvoorbeeld dat in onze stad een heleboel grote films zijn opgenomen?"

Hij noemt er een paar. "Soldaat van Oranje op Plein 1813, Zwartboek op het Sweelinckplein en Ocean's Twelve in het Atrium van het Stadhuis", zegt hij.

Leuk aan onze stad vindt hij het grote contrast. "Als je op het Binnenhof loopt, zie je gebouwen uit de zestiende eeuw. Als je omhoog kijkt zie je wolkenkrabbers van 110 meter hoog of zo. Den Haag heeft echt iets voor iedereen", besluit Brent.

Hotspot?

Ik ga graag naar visrestaurant Catch by Simonis op de dr. Lelykade in Scheveningen omdat ze daar een heel lekkere sushimix hebben", zegt Brent.

Tanja Verkaik
Reageer als eerste
Meer berichten