Logo deposthoorn.nl


Mary Ann Nation (links) en Becky Failor steunen een nieuwe behandelmethode van kanker in Nederland (CPCT). Foto: Kim Bosch
Mary Ann Nation (links) en Becky Failor steunen een nieuwe behandelmethode van kanker in Nederland (CPCT). Foto: Kim Bosch (Foto: Kim Bosch)

American Women's Club in actie

Mary Ann Nation-Greenwall is afgelopen donderdag geïnstalleerd als de nieuwe president van American Women's Club (AWC) The Hague. Ze neemt het stokje over van Becky Failor die na een maximale zittingstermijn van 2 jaar niet meer verkiesbaar is.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – Mary Ann heeft een aantal doelen voor ogen die ze in haar zittingsperiode wil bereiken. "Onder andere meer steun verkrijgen van de Haagse gemeenschap om in samenwerking met het Universitair Kanker Centrum Leiden/Den Haag een 'Center For Personalized Cancer Treatment (CPCT)' te vestigen in onze stad. In dit behandelinstituut zal een nieuwe en op de individuele persoon gerichte behandelmethode van kanker worden gehanteerd, waarbij een weefsel van de tumor wordt afgenomen en het hele genetische materiaal, het DNA in de kanker, nauwkeurig wordt geanalyseerd.

Gala's

Voor dit nieuwe instituut in Den Haag is minimaal 50.000 euro nodig en AWC probeert door het organiseren van gala's, en dergelijke het geld bij elkaar te krijgen. Aan het begin van deze eeuw was AWC ook betrokken bij het organiseren van Pinkgala's, iets waarmee meer dan 1 miljoen euro is opgehaald. Daardoor kon later Stichting Pink Ribbon worden opgericht.

Humor

Ere voorzitter van AWC is Sabine Crowley, de vrouw van de Amerikaanse zaakgelastigde in Nederland, Shawn Crowley. "Ik ben zelf een borstkankeroverlevende", vertelt ze. Daarom vind ik het erg belangrijk dat mensen goed geïnformeerd worden en steun ik de oprichting van een CPCT in Den Haag. In dit verband ben ik ook erg blij met de verkiezing van Mary Ann tot president van AWC. Met haar intelligentie, humor en energieke karakter, is zij de meest geschikte kandidaat om invulling te geven aan deze positie."

Vertrekkend voorzitter Becky Failor is het hier volledig mee eens en ze voegt er nog iets aan toe. "AWC heeft in Den Haag een lange historie van iets meer dan 80 jaar en we proberen om een verschil te maken in de gemeenschap", zegt ze. "Niet alleen voor expats maar voor elke vrouw van welke nationaliteit of geloof dan ook. Onze enige voorwaarde is dat je Engels spreekt." Becky geeft nog iets mee over haar gevoel bij ons land. "Soms komen mensen naar ons toe die zeggen dat ze niet weten wat ze moeten doen in Nederland. Bloei waar je bent geplant geven we dan als enige antwoord", besluit Becky.

Doneren voor het CPCT of een ander goed doel van AWC? Ga naar www.redwhiteandbluegala.com

Reageer als eerste
Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten