Logo deposthoorn.nl


Scouts ontwaken op de stadsboerderij Landzigt

De welpen van de meidenscouting Satoko Kitahara hebben afgelopen weekend geslapen in tenten in de wei van stadsboerderij Landzigt. Zowel voor de welpen, de boerderij en de dieren een heel avontuur. Nog nooit hebben zoveel welpen uit Leidschenveen en Leidschendam in tenten geslapen. De leiding had de tenten in de wei van de stadsboerderij opgezet zodat uit school direct de tassen konden worden gepakt. Voor iedereen was het machtig spannend. Nadat iedereen een plekje had gevonden, stond het eerste spel op het programma. Een indianen postenspel werd gespeeld samen met de ouders. Bij het kampvuur kon een heerlijk zakje popcorn worden gemaakt.

Nicolet Verbeek werd hierbij in het zonnetje gezet, aangezien ze de Gilwell cursus had afgerond. In de cursus krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en drijfveren, en zo leer je jezelf beter kennen. Tijdens een Gilwell-training kies je zelf in welke mate en wanneer jij uitdagingen aangaat en leer je aan de hand van drie kernwoorden: Ontmoeten, Ontdekken en Ontwikkelen.


's nachts was het even wennen om in een tent te slapen. Om 5 uur begon de haan te kraaien, maar gelukkig mochten we ons toen nog even omdraaien. 's morgens kwam de boerin langs met een heerlijk vers eitje. Diverse spellen zijn nog gespeeld, lasso werpen, totempaal maken, woordenboggle etc. 's middags hebben we een speurtocht door de wijk gelopen. Waarbij we bij de Zeeman nog meegedaan hebben met de poging om het wereldrecord bellenblazen te verbreken.

We willen iedereen super bedanken, die dit weekend mogelijk hebben gemaakt, maar bovenal de stadsboerderij voor het meewerken aan een fantastisch weekend. Voor herhaling vatbaar! Voor meer informatie over de scouting kunt u terecht op www.satokokitahara.nl

Tanja Verkaik
Reageer als eerste
Meer berichten