Logo deposthoorn.nl


Diederik Jekel
Diederik Jekel (Foto: Bibliotheek Nieuw Waldeck)

Wetenschap is leuk! Diederik Jekel legt uit.

Vier bibliotheken in de Haagse regio vormen samen het Cultuuranker. De bibliotheek van Nieuw Waldeck is onderdeel hiervan. Onder meer de Haagse Iconen: Rinus Gerritsen, Cesar Zuiderwijk,  Karel de Rooy en Spike van Zoest -  gingen hem al voor. Op vrijdag 9 juni a.s. is wetenschapjournalist Diederik Jekel te gast in bibliotheek Nieuw Walceck. U bent van harte welkom. Er zijn momenteel nog 20 gratis kaarten beschikbaar.

Wetenschap is saai of moeilijk? Niet volgens Diederik Jekel. En zeker niet als u hem eenmaal hebt horen uitleggen hoe leuk en boeiend wetenschap eigenlijk is. Want dat kan hij als geen ander!Doel van Diederik Jekel is om wetenschap begrijpelijk te maken, daar is hij wetenschapsjournalist voor. Maar ook om te laten zien en horen dat wetenschap interessant en noodzakelijk is. Dat doet hij regelmatig, op zijn eigen, onnavolgbare wijze, op radio, televisie, internet en in columns en boeken.

Waar kent u Diederik Jekel van?

Diederik Jekel is veelgevraagd om op radio en televisie wetenschap uit te leggen. Hij heeft kennis van zaken, met een Master - vastestoffysica - Hij kan er goed over vertellen. Het vak is onderdeel van de natuurkunde dat zich bezighoudt met onderzoek naar de structuur en de eigenschappen van vaste stoffen. Hij is regelmatig gast in 'DWDD' als het over wetenschap gaat. Voorts schrijver voor de wetenschappelijke site 'Noorderlicht van de VPRO', medepresentator van 'DWDD' en  spin-off 'De Wereld Leert Door'. Ook werkte hij mee aan 'De Kennis van Nu','Zapp Live' en 'De Nationale Wetenschapsquiz Junior/Senior.' Hij is auteur van 'Beta voor Alfa's'. Én hij deed mee aan 'Wie is de Mol 2017'

Een boeiende man met een interessant en leerzaam verhaal.

Wilt u erbij zijn? De toegang is gratis.  Reserveer van tevoren een plaats via e-mail nieuwwaldeck@bibliotheekdenhaag.nlWij verzoeken u om op tijd aanwezig te zijn. Na aanvang is toegang tot de zaal niet meer mogelijk.

Wanneer: Vrijdag 9 juni 2017. Inloop vanaf 19.30 uur; aanvang: 20.15 uur

Waar: Bibliotheek Nieuw Waldeck,  Rossinilaan 141 - 2551 MR - Den Haag, telefoon: 070 -353 86 10

Publicatie: Martin Reitsma - Posthoorn

Reageer als eerste
Meer berichten