Logo deposthoorn.nl


Remco Remie rijdt graag met zijn motor of scooter naar Den Haag. Foto: Jos van Leeuwen
Remco Remie rijdt graag met zijn motor of scooter naar Den Haag. Foto: Jos van Leeuwen (Foto: Jos van Leeuwen)

Bestemming Den Haag (38): 'Ik ga ook altijd naar de Shoppingnight'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Remco Remie uit Delft.

Den Haag – Op YouTube is een video te zien van Remco met de mooie presentatrice Eva Jinek maar hij vertelt graag over een hobby die hij wellicht net zo goed kan waarderen. "Ik vind het heerlijk om met dit prachtige weer op de scooter of de motor richting Scheveningen te toeren", zegt hij. "Ideaal eigenlijk want je kan hem gemakkelijk parkeren en je hebt geen last van files." Met een kapotte scooter kan je echter niet rijden. Zo ondervond Remco een dag voor de ontmoeting met uw verslaggever.

"In het centrum brak dus mijn uitlaat af. Vanwege het kabaal heb ik hem toen tegen een muurtje geparkeerd en heb de tram terug genomen naar Delft. Nu ben ik terug op de motor om die uitlaat provisorisch te repareren. Morgen haal ik mijn scooter weer op", vertelt hij. Remco is geboren en getogen in Delft en kan zich de eerste keer dat hij naar de Haagse binnenstad trok nog goed herinneren.

"Dat was rond 1985 en ik ging solliciteren bij All Wave, een audio-winkel in de Passage. Uiteindelijk ging ik daar ook werken als verkoper van consumentenelektronica", vertelt hij. "De stad maakte toen op mij een gezellige indruk en het was ook volop in beweging en druk. Als je in een winkel werkt is dat wel handig natuurlijk."

Shoppingnight'

Behalve om op de motor of de scooter een toer te maken komt Remco tegenwoordig ook graag naar Den Haag om te winkelen. "De binnenstad is aardig opgeknapt en autoluw gemaakt. Het is prima vertoeven hier. Vanwege mijn vakgebied trek ik dan al gauw naar MediaMarkt in de Grote Markstraat", zegt hij. "Maar ik ga ook altijd naar de 'Shoppingnight' (Editie 2017 is op zaterdag 30 juni.

Tot middernacht winkelen in heel de binnenstad.) Verder vind ik het leuk om even op het Binnenhof te kijken en daarna een terrasje te pakken op het Plein. Over de Hagenaars heeft Remco over het algemeen wel een positieve indruk. "Meestal zijn het gezellige mensen", zegt hij.

Tegenbezoek?

"Reis sowieso naar de binnenstad van Delft. Daar vind je allerlei terrasjes. Bijvoorbeeld op de Beestenmarkt. Tegen de binnenstad aan zit bovendien de Porceleyne Fles.

Dat is een fabriekje met een winkel en een museum aan de Rotterdamse weg. Er wordt Delfts Blauw aardewerk gemaakt en het is een toeristische trekpleister", zegt Remco.

Reageer als eerste
Meer berichten