Logo deposthoorn.nl


De Kinderboekenparade 2016. Foto: Eveline van Egmond
De Kinderboekenparade 2016. Foto: Eveline van Egmond

Kinderboekenparade 2017 in teken van de zee

Ga zondag 11 juni mee de zeven zeeën rond! Dit jaar staat de Kinderboekenparade van het Kinderboekenmuseum te Den Haag in het teken van de zee. Het gratis kinderboekenfestival staat dan ook bol van avontuur en ontdekkingsreizen. Van stoere zeebonken, machtige piraten en mooie zeemeerminnen. Ahoy!


Wil jij de schrik der zeven zeeën worden? Kom dan naar de Kinderboekenparade! Kinderboekenschrijver en piraat Reggie Naus geeft tips over hoe je een echte zeerover wordt. Verder maak je samen met meester-illustrator Thé Tjong-Khing een reuze wandschildering vol zeemonsters en laat Mylo Freeman zien hoe je een echte zeemeermin tekent. Piraat Kaat van Vivian den Hollander is van de partij, Jacques Vriens neemt je mee op ontdekkingsreis door zijn verhalen en Selma Noort vertelt je alles over haar mooie boek De zee kwam door de brievenbus. En wie een kijkje neemt in het aquarium op het zeemeerminnenplein ontdekt wonderbaarlijke wezens uit de zee…. Verder verstuur je op de Kinderboekenparade flessenpost, maak je je eigen onderzeedier, doe je de leukste waterproefjes en zijn er zeeën van andere activiteiten! Paul van Loon, Tosca Menten, Jet Boeke, Koos Meinderts, Jill Schirnhofer, Ingrid & Dieter Schubert en heel veel anderen zijn erbij; jij toch ook?!

Praktisch

De Kinderboekenparade opent feestelijk om 11 uur en duurt tot 17 uur. Een van de hoogtepunten is de uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury om 14 uur. Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar hebben de afgelopen weken massaal gestemd op hun favoriete boeken. De prijzen wordt uitgereikt door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Kinderboekenparade wordt gehouden in en om het Kinderboekenmuseum, naast Den Haag Centraal, en is mede mogelijk dankzij de financiële bijdragen van Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Stichting Weeshuis der Doopgezinden, MingleMush en New Babylon. Kijk voor meer informatie op Kinderboekenmuseum.nl.

Tanja Verkaik
Reageer als eerste
Meer berichten