Logo deposthoorn.nl


Gast en Gastheer: Sol en de Ferrari onder de BBQ's

Solbeach is een sympathiek succesverhaal waar eigenaar Marcel Dijkstal dit jaar een nieuw hoofdstuk aan toevoegt: Big Green Egg barbecues. "Als Weber de Opel is, dan is dit de Ferrari onder de barbecues."

DEN HAAG - De grote 'groene eieren' bij zijn paviljoen, laat hij zien, zijn keramisch en bieden de chef meer mogelijkheden dan vlees op een rooster kunnen grillen. "Langzaam garen gaat hiermee heel goed. We gebruiken een kernthermometer. Eigenlijk is het een complete buitenkeuken, je kunt er ook brood in bakken." Solbeach is een bedrijf dat vroeg start, elke morgen om 8 uur trappen ontbijtgasten af. Lunch, borrels, feesten en diner; het brede strand en daarmee de rust blijven sfeerbepalend. Surf- en SUPboarden getuigen van het sportieve karakter van Solbeach. Culinair biedt Sol in 2017 naast alle BBQ, een bier en vlees workshop. Marcel: "Ik weet dat je bijvoorbeeld een krachtig bier moet drinken tegenover een knoflooksaus. Geen pilsje." Ook Noordzeevis uit Scheveningen zit dit jaar nog meer in de lift. "Ik ben totaal over." Scheveningen is dit jaar de badplaats die het al jaren wilde zijn, merkt Marcel. "Met de nieuwe boulevard is er veel ten goede veranderd. Er is veel meer beleving gekomen. Mensen komen weer flaneren."

Strandweg 20-21-22, 2586 ZZ Scheveningen. Solbeach kan je vinden op ongeveer 500 meter van de pier, richting de haven. Tel 070-2044101

Reageer als eerste
Meer berichten