Logo deposthoorn.nl


Alexis Tsipis (links) en Alessio Righi voor het Binnenhof/ Foto: Jos van Leeuwen.
Alexis Tsipis (links) en Alessio Righi voor het Binnenhof/ Foto: Jos van Leeuwen.

Bestemming Den Haag (40): "Ondersteboven van het parfum van de zee."

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Alessio Righi uit Trento, Italië en Alexis Tsipis uit Roodt-Sur-Syr, Luxemburg.

Den Haag - Alessio en Alexis zitten voor het Binnenhof aan de voet van het standbeeld van koning Willem de 1e. Ze wachten op een bestelling in verband met hun bijbaantje bij Deliveroo, de bezorgorganisatie van lekker eten van verschillende plaatselijke restaurants. "Ik ben net 6 maanden in Nederland en ik ga me komend schooljaar inschrijven voor een studie fine art fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst (KABk)", vertelt Alessio. Alexis daarentegen is gestopt met studeren. "3 jaar geleden kwam ik naar Den Haag voor een opleiding Business management aan de Haagse Hoge School", vertelt hij. "Dat lukte niet dus ik stapte over naar European Studies. Dat heb ik ook niet afgemaakt maar ik wilde beslist in deze stad blijven dus ben ik samen met 3 vrienden een bedrijf begonnen: Happening Den Haag. Het is een event company en we organiseren 'de hongerige donderdag' met lekker eten en goede muziek in 'The Beergarden' aan het kerkplein. Hun eerste indruk van onze stad? "'S ochtends vroeg ben ik helemaal ondersteboven van het parfum van de zee", zegt Alessio. "Ik heb hetzelfde zegt Alexis maar de mooie infrastructuur en architectuur viel me ook meteen op. Veel mensen zeggen dat Den Haag de mooiste stad van Nederland is en ik ben het met hen eens." Alessio wil even iets kwijt. "Ik hoorde dat een paar Nederlanders een berg willen bouwen ergens in het land. Ik kom uit de bergen dus dat zou ik erg leuk vinden", zegt hij. Voorlopig moet hij het doen met de heuveltjes van het Westduinpark, een plek waar hij ook graag komt. "Het is daar zo mooi en rustig", zegt hij. Iets vreemds waar ze allebei maar niet aan kunnen wennen heeft te maken met onze fietscultuur. "Je ziet hier van die fietsen die op auto's lijken. Erg raar! Dat kennen we niet in Italië", zegt Alessio. "Dat je hier zonder helm op de fiets en op de scooter mag. Voor een land met zoveel regels en structuur is dat best wel vreemd eigenlijk', besluit Alexis.

Tegenbezoek?

'Reis naar het Gardameer", zegt Alessio. "Vooral in de zomer is het daar goed verpozen met terrasjes en restaurants.

Reis naar het grote bos bij Rood-Sur-Syr. Je kunt daar goede wandeltochten maken en je hebt goed uitzicht over het dorp vanaf de heuvels.

Reageer als eerste
Meer berichten