Logo deposthoorn.nl


Prachtig spel en lichtshow mooi vastgelegd door fotograaf Hans Zandberg
Prachtig spel en lichtshow mooi vastgelegd door fotograaf Hans Zandberg

Pink Project betovert een uitverkocht Zuiderparktheater!

Pink Project heeft als onovertroffen Pink Floyd tribute band een meer dan goede en solide reputatie opgebouwd op het gebied van het innoveren en perfectioneren van liveconcerten.
Als sinds de jaren negentig trakteren ze het aanwezige publiek op een magnifiek kijk- en luisterspektakel. Vanaf die tijd bezochten al ruim een half miljoen mensen hun concerten.
Het concert, zaterdagavond in het openluchttheater in het Zuiderpark Den Haag,  zal de fantastische aanloop worden naar hun optreden, op 16 september a.s. in Ahoy.
Rond 20.50 uur verschijnt Pink Project onder de tonen van We'll meet again op het podium. De temperatuur is dan nog zwoel en weldadig.  Het is volledig uitverkocht met ruim 1000 man publiek. Men gaat er eens goed voor zitten.

Tekst: Martin Reitsma

Gelijk volgt al een explosieve uitvoering van 'In the Flesh'.  Peter Chattelin zingt hierbij vol passie en overgave. Dramatiek pur sang. met 'Is this not what you expected to see?' De stemming zit er dan ook meteen goed in op de dichtbevolkte tribune. Bij het horen van 'Happiest days of our lives' en 'Another brick in the wall' wordt de toon van de avond gezet. Schitterende vertolkingen van 'Sorrow' en 'Dogs of War' van het album ' A Momentary Lapse of reason'. 'Money '(Dark side of the Moon)  én 'Amused to Death' - Roger Waters - bewijzen dat het Pink Project de muziek van Pink Floyd tot in de finesses weet te benaderen. Vervolgens is het tijd voor één van de absolute hoogtepunten van de avond. De integrale uitvoering van het meesterwerk, de suite ' Shine on you crazy Diamond'. Dromerige tempo's, de bijna hemelse toetsenpartijen van Giovanni Pepe met krachtige vocale harmonieën van Jacqueline van der Heiden, Angeline Boon en Charles Dehue.

Ruud Verwijk valt magistraal in op gitaar, er volgt een fantastisch duel tussen gitaar en keyboards.  Ook Hans Hendrik op gitaar, Jason Waasdorp op bas en Arjan van Iperen drums laten zich niet onbetuigd en voeren het nummer naar een absolute climax. Saxofonist Konstantin IIiev is een absolute aanwinst binnen de band! Het nummer Brain Damage is het pakkende slotakkoord voor de  pauze. Roger Waters schreef het nummer naar aanleiding van de geestelijke onthechting van voormalig Pink Floyd-lid Syd Barret.

Integrale uitvoering van Animals

Na de pauze horen we de integrale en schitterende uitvoering van het Animals album met Pigs on the Wing 1 & 2, Dogs, Pigs en Sheep.
Deze muzikale dierentrilogie is één grote muzikale gewelddadige woede-uitbarsting met exotische arrangementen, zinderende melodieën, breekbare vocale harmonieën en excentrieke klankkleuren. Het bevat mismoedige muziek die je middels  transparante metaforen meesleept naar de diepste zieleroerselen  van de mens. Naar de inktzwarte kant van de mensheid en haar schier eindeloze machtsstrijd. Psychedelische gitaren en vunzige riffs brengen diverse nummers naar duistere sferen met solo´s waarvan iedere noot spannend is.

'One of These Days' is zo'n song die je al vanaf het onheilspellende intro herkent en waarbij vooral bassist Jason Waasdorp en drummer Arjan van Iperen mogen schitteren. Het nummer houdt het publiek vanaf de eerste tonen in zijn greep. Dreunende baspartijen en spetterende haast echoënde drums in een legendarisch nummer dat tot een explosieve climax komt.
Een ovationeel applaus volgt.  De nummers hebben een aanlokkende charme die je niet los laat. De desolate schoonheid van grensverleggende sprankelende muziek. De bruisende uitvoeringen van 'A Saucerful of Secrets' en  One of These Days' - die in elkaar overlopen - laten je hopen dat het concert nog lang zal mogen duren. Het loopt dan inmiddels al tegen elven. We zien naast de briljante uitvoeringen van de nummers ook een prachtige lichtshow.  Het publiek kijkt ademloos toe naar zoveel kleurenpracht.

Apotheose bij  'Comfortably Numb'

De apotheose van de avond volgt dan nog.  De band sluit af met af  een magische versie van het prachtige 'Comfortably Numb'.  Het is een prachtige song met ontroerende zang afwisselend door Peter Chattelin en Charles Dehue. Ze excelleren tegen een rijke achtergrond van heldere akoestische- en ruige elektrische gitaren, mooie backing vocals, prachtig toetsenwerk en een formidabele ritmesectie.  Een daverend minutenlang applaus volgt. Het publiek scandeert vervolgens dat ze nog meer willen horen. Normaliter geeft de band hier dan ook gehoor aan, maar gezien het late tijdstip vertelt Peter Chattelin dat een extra toegift, gezien eventuele klachten uit de buurt, er deze avond niet in zit.

Reacties van de bandleden

Na afloop van het concert vragen we diverse groepsleden naar een eerste reactie. Zangeres Angeline Boon zegt:  Ontzettend genoten! Het was een heerlijke zomeravond en een fantastisch publiek! Wat een prachtig openlucht theater is dit toch! Het geeft zo'n soort gevoel van tijdloos zijn, daar past de muziek van Pink Floyd dan weer heel mooi bij!
Zanger/gitarist Peter Chattelin:  Dit was de 12e keer dat wij in het Zuiderpark theater mochten spelen. De sfeer, het gemoedelijke. blijft typisch Zuiderpark ongeacht het weertype.
Toetsenist Giovani Pepe: Het was geweldig, alles kwam heel mooi samen, de sferische muziek van Floyd, de bijzondere sfeer van het openluchttheater Zuiderpark, het goede licht en geluid, gezegend dat mensen verlicht naar huis zijn gegaan na het zien en horen van onze show! Gitarist Hans Hendrik zegt:  een episch zwoele zomeravond waarbij Pink Project en haar publiek ELKAAR in vervoering brachten!

Gitarist Ruud Verwijk:  Een uitverkocht theater met 1000 bezoekers die door problemen met de pinautomaat en de scanner lang in de rij moesten staan. Namens het theater overigens nog excuses voor dit ongemak. Gelukkig waren de weersomstandigheden subliem en toen al het publiek binnen was zijn we, 20 minuten later dan gepland, begonnen. Vanaf het begin was het duidelijk dat deze avond weer een bijzondere zou worden. Een setlist waarbij in de eerste set onze nieuwe saxofonist Konstantin zijn overtuigende debuut maakte en in de 2e set stond Animals centraal. Voor deze gelegenheid hebben we onze Pig ook weer eens van stal gehaald. Al met al weer een heerlijke avond voor de band en crew door de hartverwarmende reacties van het publiek! We verheugen ons nu alweer op de volgende Zuiderparkshow. Eerst gaan we op vakantie waarbij we ons voorbereiden op de nieuwe theatertour Pink Floyd in Concert PT 2 en niet te vergeten onze Ahoyshow op 16 september as. !  Namens Pink Project iedereen een heerlijke zomer toegewenst!

Pink Project heeft het publiek opnieuw meegenomen op een slingerend maar altijd overtuigend pad langs allerlei stijlen en emoties. Het optreden in Ahoy kan niet snel genoeg komen.

Reageer op dit nieuws 4
Meer berichten