Logo deposthoorn.nl


Lex op de Kick-Off 2017 van het strandwalfestival. Foto: Christopher A. Dominic
Lex op de Kick-Off 2017 van het strandwalfestival. Foto: Christopher A. Dominic

'Ervoor gaan: keihard tegen die deur aantrappen'

Haags, jong en ondernemend. Lex van der Meer, student, muzikant en organisator. ''Ik zie jongens om mij heen stappen maken. Ik ben niet jaloers, wél competitief. In het weekend sta ik vóór ze in de menigte. Doordeweeks werk ik zodat ik er uiteindelijk zelf sta.'' Aankomende zomer op 9 en 10 september in Rijswijk: het Strandwalfestival 2017. Vorig jaar op het hoofdpodium: Trijntje Oosterhuis. Dit jaar? Lex bij Don Bosco met zijn stage voor jong regionaal talent. Zelf treed hij op met zijn groep Alpha. ''We zijn niet geboekt. Ik wilde een podium voor onze muziek en dus ben ik op de organisatie afgestapt. Nu staan we er. Wij en alle jongens die al jaren in hun slaapkamer muziek zitten te maken'', vertelt hij trots.

Muziek maken gebeurt toch in een studio? Met apparatuur en dure microfoons? ''Ouderwets. Den Haag heeft een hele nieuwe generatie creatievelingen. Zoveel zelfs dat er nauwelijks genoeg podia zijn. Dat betekent niet dat hun stem minder meetelt dan gevestigde muzikanten. De meeste maken volwaardige producties. Allemaal in hun eentje, vanuit huis. Als je het écht wilt moet je ervoor gaan: keihard tegen die deur aantrappen. Dat kan ook zonder apparatuur en dure synthesizers'', verklaart Lex.

De 'go-getter' mentaliteit valt op. Bij de Kick-Off van het Strandwalfestival sprak ook hij. Zijn terugblik? ''Het ging allemaal best. Ik merk wel echt dat die mensen verwachten dat ik weet waar ik het over heb. Weet ik ook vaak wel, maar ik kon vroeger nog wel eens met een beetje bluf wegkomen. Op officiële evenementen moet ik goed onderzoek doen en uitstralen waar ik voor sta.''

Nieuw is het niet voor de 19-jarige (eigenlijk-nog-net-niet) volwassene om in de spotlight te staan. ''De EP die we op woensdag 28 juni uitbrengen draait om een rode Volvo waar ik vorig jaar een relatie mee ben aangegaan.'' Hij lacht en vervolgt: ''Ter aankondiging van de EP heb in de auto meerdere interviews gedaan, vóór een camera. De serie heet In de Volvo Met. Ik raad zeker aan daarop te googlen als je een beeld wilt hebben van die nieuwe generatie artiesten.''

Voor in de agenda: 10 september op de Strandwalfamiliedag de talentenstage van 12.00-17.00. Naast groep Alpha optredens van een handvol artiesten uit Lex zijn selectie. Vanaf vandaag is de Volvo EP uit op Spotify:

https://open.spotify.com/album/3zN2QR7FOOAJkTIjlN0TxK

1 reactie
Meer berichten