Logo deposthoorn.nl


Haagse troef in Londen mikt op plek bij eerste zes

Van 14 tot en met 23 juli wordt in Londen de World Para Athletics Championships gehouden, oftewel het WK atletiek voor sporters met een handicap. Het WK heeft een Haags tintje. Ondanks het feit dat hij is geboren in Groningen, opgroeide in Drenthe en woont in Purmerend, vertegenwoordigt de 24-jarige Stefan Rusch onze stad, omdat hij traint bij Haag Atletiek.

Den Haag - Stefan doet aan wheelen, wat feitelijk racen in een rolstoel betekent en hij is een sprinter. Dat is ook de reden dat traint bij Haag Atletiek; hij zocht een goede sprintcoach en vond die in de persoon van Paul Wernert. De trainingen werkt hij samen met de sprinters zonder beperkingen af.

Medaille

"Ik hoop tijdens de wereldkampioenschappen op tenminste een top-6 notering, maar ga natuurlijk altijd voor een medaille", vertelt Rusch. "Vooral omdat het WK in Londen is, waar ik in 2012 tijdens de paralympische spelen met 80.000 man op de tribune heb mogen sporten. Dat was prachtig!"

Europees kampioen

Rusch, werd bij de jeugd al eens wereldkampioen, won reeds twee bronzen medailles bij het WK voor senioren en is tweevoudig Europees kampioen.

Hans Willink volgt sporters met een beperking. Tip? Mail hwillink@stichtinghsg.nl

Reageer als eerste
Meer berichten