Logo deposthoorn.nl


Staedion bouwt 160 sociale huurwoningen in Ypenburg

Staedion en de gemeente Den Haag hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van circa 160 sociale huurwoningen in de wijk Ypenburg.

Den Haag - Het woongebouw naast zwembad Hofbad bestaat uit circa 160 voornamelijk twee- en driekamerappartementen. Staedion gaat op eigen risico en rekening ontwikkelen. De planning is om dit jaar de grondreserveringsovereenkomst te tekenen, zodat de bouw eind 2018 van start kan gaan. De woningen worden dan naar verwachting eind 2019 opgeleverd.

Door nauwe samenwerking met de gemeente is het gelukt om een haalbaar en passend plan te maken voor de bouw van 100% sociale huurwoningen. Staedion maakt een gedifferentieerd programma, zodat er verschillende huurniveaus zijn, variërend tussen de 635 en 710 euro.

Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed bij Staedion: "We zijn trots op dit nieuwe project in de wijk Ypenburg, waar wij al ongeveer drieduizend woningen verhuren. Door de nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, kunnen we op deze mooie plek een gebouw realiseren met zo'n 160 sociale huurwoningen. We vinden het belangrijk dat bewoners met een bescheiden inkomen comfortabel kunnen wonen. Dit nieuwe project past dan ook binnen de belangrijkste opgave van Staedion: betaalbare woningen bouwen voor de bewoners van Den Haag."

De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend door Henk Harms, directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Den Haag en Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed bij Staedion. Harms: "We zijn zeer positief over de eerste plannen voor het woongebouw. Het biedt verschillende doelgroepen de kans op een nieuwe woning in een prachtige wijk, nabij uitvalswegen en openbaar vervoer en dichtbij allerlei voorzieningen."
 

Reageer als eerste
Meer berichten