Logo deposthoorn.nl


Diana Matroos op de  President Kennedylaan/ Foto: Kim Bosch
Diana Matroos op de President Kennedylaan/ Foto: Kim Bosch

Bestemming Den Haag (43): 'Lady Africa aan de Denneweg'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Diana Matroos uit Amsterdam.

Den Haag – Diana was bekend als nieuwslezer van RTL, tegenwoordig is ze vooral belangrijk als journalist van BNR Nieuwsradio. Maar ze doet er iets bij. "Geslaagde dag heb ik achter de rug als dagvoorzitter van het evenement Veilig Vitaal in het World Forum", zegt ze. "Het was bedoeld voor 55 plussers en het ging om vitaal ouder worden en veiligheid in huis en online. Blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen." Een geboren en getogen Amsterdamse in een Haagse 'setting'. Wringt dat niet? Diana lacht. "Het mooie is dat mijn moeder hier is geboren", zegt ze vervolgens. "Als kind ben ik veel hier geweest. Mijn opa en oma woonden in de Okkernootstraat, Bloemenbuurt. Als klein meisje ging ik vaak bij hen logeren dus ik heb er mooie gevoelens bij." Dan maakt ze een vergelijking met Amsterdam. "Vroeger al vond ik Den Haag goed georganiseerd. Dat zie je bijvoorbeeld aan de straten. Keurig op orde en schoner dan in de hoofdstad." Oei! Diana maakt zich even zorgen. Hoe zullen mijn woorden bij de Amsterdammers binnenkomen, vraagt ze zichzelf af. Maar in 'Tegenbezoek' maakt ze het helemaal goed. Over Den Haag is ze echter niet uitgepraat. "Ik vind het fantastisch om hier te winkelen. Bijvoorbeeld bij Lady Africa aan de Denneweg", zegt ze. Het is een modezaak met trends van veelbelovende ontwerpers uit Afrika. "Het laatste stuk dat ik daar heb gekocht is een rok met een Afrikaanse print. Een variant daarop heeft Koningin Maxima nog gedragen", vult ze aan. Dan geeft Diana uw verslaggever een grotere kijk in haar ziel. "Mijn moeder leeft helaas niet meer en mijn grootouders ook niet. Mijn vader nog wel en zijn 'roots' liggen in Suriname. Tijdens de jaarwisseling 2008/2009 ben ik voor het eerst in dat land geweest. Het was een geweldige ervaring en ik wil graag terug. Voor mij is die reis belangrijk geweest want daardoor is er een vakje bij mij opengegaan waardoor ik steeds meer dat Surinaamse gevoel kreeg. Vroeger had ik dat veel minder", vertelt ze.

Tegenbezoek?

"Bezoek het dakterras van het Hilton DoubleTree hotel met een geweldig uitzicht over de stad en Het IJ. Je kunt er de bootjes voorbij zien varen terwijl je geniet van een heerlijke cocktail of bakje koffie. Ga daarna naar de negen top winkelstraatjes in de Jordaan met mooie boetiekjes en winkeltjes van kleine lokale ondernemers", besluit Diana.

Zie ook www.9straatjes.nl

Reageer als eerste
Meer berichten