Logo deposthoorn.nl


Record aantal fietsdiploma's in Transvaal

Op fietsschool De Paardenberg deden de cursisten deze week examen. Na afloop was er een record aan gedipomeerden: 12 diploma's A voor beginners en 13 diploma's B voor gevorderden.

Den Haag - De leerlingen zijn volwassenen uit vooral Transvaal en Schilderswijk, maar met heel verschillende achtergrond. Zo komen sommigen uit Irak, Colombia, Nederland, Turkije, Griekenland, Congo en anderen uit Marokko, Suriname. Ze variëren in leeftijd van 20 tot 60+. Sommigen hebben nog nooit gefietst, anderen willen het na jaren, waarin het verkeer veel drukker is geworden, weer oppakken. En dat lukt, ook al is dat soms met vallen en opstaan.

De deelnemers willen leren fietsen om diverse redenen: het is goedkoop, gezond en je komt vaak sneller op de plek van bestemming dan wanneer je de bus of tram pakt.

De fietsschool is een project van buurt- en kerkhuis De Paardenberg, gevestigd in de vroegere Julianakerk in hartje Transvaal. Lessen zijn op maandagmorgen, in het wijkpark bij de kinderboerderij. Inlichtingen en aanmelden via tel. 070-3181660 en e-mail pbergilsu@yahoo.com . Ook nieuwe docenten zijn welkom.

Reageer als eerste
Meer berichten