Logo deposthoorn.nl


Haagse popscene met Jan Akkerman en Bert Heerink
Haagse popscene met Jan Akkerman en Bert Heerink

Haags Beatfestival eert pophelden

Het Haagse Beat Festival brengt op zondag 23 juli van 13.00 tot 22.00 uur een eerbetoon aan de artiesten die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de canon van de Nederlandse popmuziek.

Door Martin Reitsma

Den Haag - Den Haag is eind jaren vijftig al dé muziekhoofdstad van Nederland. Op 30 november 1959 vindt er één van de eerste 'teenager' feesten in plaats in de grote zaal van de Haagse dierentuin. Populaire uitgaanscentra zijn onder meer: De Wildhoef, Club 192, La Gaité, Palais de Dance, De Drie Stoepen en de Pam Pam. Andy Tielman en zijn broers treden op in Scheveningen en inspireren in die jaren talloze jongeren om ook muziek te gaan maken. Hun Indorock blijkt een sensatie in die tijd.

Dikke hits

In Den Haag worden in de jaren zestig bandjes opgericht als de Tornado's, René and the Alligators, The Black Albino's, The Incrowd, Willy & his Giants, The Scarlets, Jumping Jewels, The Crazy Rockers, The Shane, Magic Strangers en The Ricochets. Jeugdbendes zoals de Kikkers, Bullen en Plu gaan de strijd met elkaar aan. Vervolgens scoren bands als The Motions, Sandy Coast en Q65 dikke hits en oogsten Shocking Blue en Golden Earring zelfs wereldwijd succes met hun platen.

De Stichting Popagenda Scheveningen vervult op zondag 23 juli in samenwerking met het Zuiderparktheater een behoefte van de 'oudere doelgroep'. Zonder iemand te willen uitsluiten, is het Haagse Beat Festival uniek voor de mensen die het ontstaan van Den Haag als Beatstad nummer 1 hebben meegemaakt.

Onder meer Haagse iconen als Rinus Gerritsen, Rob Bolland, The Crazy Rockers, Urban Heroes,The Magic Strangers, Pat Smith, Hallo Venray, The Stangs, The Scarlets, PlusSupportAct en Florence Rockt treden op. Maar ook pophelden zoals Jan Akkerman & My Brainbox ft. Bert Heerink, George Baker zullen acte de présence geven. Verder vertellen artiesten uit de Beatgeneratie prachtige anekdotes, gevoed door dagvoorzitter/presentator Fred Zuiderwijk.

Met een traditioneel Indische cateraar en verschillende kleurrijke foodtrucks binnen de poorten maakt de organisatie het feest compleet: samen eten, drinken, kletsen, meet & greet, dansen en genieten van muziek!

Tickets: www.zuiderparktheater.nl/agenda/haagsbeatfestival. Voorverkoop: €10,- & 1 euro reserveringskosten - Aan de poort: €15,- - Ooievaarspas: €5,- Adres: Henriëtte Roland Holstweg 100, Den Haag - meer info: http://popagendascheveningen.nl/nieuws/

Reageer als eerste
Meer berichten