Logo deposthoorn.nl


Onvergetelijk dagje Drievliet voor 'vergeten kinderen'

300 kinderen uit verschillende opvanglocaties in Nederland beleefden dinsdag een fantastisch dagje uit in Familiepark Drievliet. Drievliet is de tweede van de tien attractie- en dierenparken die de deuren tijdens de zomervakantie belangeloos opent voor deze kinderen. Deze kinderen kunnen tijdens de zomervakantie vaak niet op vakantie of een dagje uit. Vriendin van de stichting Francis Beukeveld opende deze feestelijke dag en ging op stap met de kinderen.

Den Haag - 'Ik zag dat de kinderen echt aan het genieten waren. Ik zag de glinstering in hun oogjes en dat was zo hartverwarmend. Er waren veel jonge kinderen vandaag, veel te jong om al zoveel te hebben meegemaakt. Maar vandaag konden ze weer even kind zijn, vandaag kreeg hun zomer weer even kleur'.

Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor deze opvanglocaties wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben vaak weinig mogelijkheden om buiten te spelen. Dan duurt de zomervakantie erg lang. Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind: "In samenwerking met onder meer Familiepark Drievliet, onze vrijwilligers en onze ambassadeurs, gaan we deze zomer met circa 3000 kinderen op pad! Een dagje naar buiten en plezier maken, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Familiepark Drievliet en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2017 mogelijk maken om de kinderen een onvergetelijke ervaring te geven."

Stichting Het Vergeten Kind
Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Dikwijls gaat dit van generatie op generatie. Deze intergenerationele overdracht willen we stoppen. Stichting Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.
 

Reageer als eerste
Meer berichten