Logo deposthoorn.nl


Manager Juriaan Pleij (helemaal achteraan) met zijn medewerkers. Foto: Jos van Leeuwen
Manager Juriaan Pleij (helemaal achteraan) met zijn medewerkers. Foto: Jos van Leeuwen (Foto: Jos van Leeuwen)

Heerlijk eten te midden van een waar 'sprookjestafereel'

Café-restaurant Rootz Harbour zit aan de Dr. Lelykade 33-37 in het havengebied van Scheveningen. Bij aankomst liggen tientallen, vooral witte pleziervaartuigen met grote scheepsmasten afgemeerd aan de kade, waardoor we even de indruk hebben dat we wandelen door een sprookjestafereel. Past goed bij een bedrijf dat zich profileert met de gevarieerde nationale keuken van Nederland en België en met 'Rootz Blond' winnaar is van de 'award' voor beste huisbier van ons land.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag - Leuk om mee te beginnen is de 'Parade van voorgerechten', een combinatie van wat de chef uitkiest van de kaart. Er zit een mosterdsoepje bij, garnalenkroketjes, carpaccio met kappertjes en pijnboompitten, zalm gemarineerd in een alternatief biertje met een rook smaakje (Brouwer Bronckhorster), fijn gehakt rundvlees, ansjovis, buikspek, gamba en witte asperges met crème fraîche saus. Mooi is de manier waarop het wordt geserveerd. Aantrekkelijk op een 3-laags serveertoren door personeel dat alles begrijpt van het concept van de gastvrijheid. Het juryrapport over het beste huisbier spreekt onder meer van een 'mooie lange nasmaak, 'evenwicht tussen hop en fruit' en 'spannend en vrolijk bier.' Toch kiezen mijn gast Valika en ik voor witte wijn. Juriaan Pleij is de manager van de avond. "Hij is zo vriendelijk en relaxt dat je er zelf ook ontspannen van wordt", zegt Valika opeens. Zijn relaxte houding valt inderdaad op. Maar vergis je niet. Op tijd zijn is ook kwaliteit en daar slagen ze ondanks de drukte heel goed in.

Vlakbij zit het Zuiderstrandtheater en met een speciaal theatermenu kan je vooraf aan de voorstelling genieten van een heerlijk gerecht en drankje. "Onze hardloper als hoofdgerecht is côte de boeuf vanaf 2 personen met gemengde salade, Bearnaise- en pepersaus met raspatat en Belgische frieten erbij", zegt Juriaan. Daar kiezen we dan ook voor. Het vlees wordt vakkundig aan tafel in stukjes gesneden door het personeel. "Bij het snijden kijk je hoe de lijnen lopen", zegt Juriaan. Hoe het ook zij, het smaakt gewoon geweldig. Als afsluiter een Tompouce met gele room, Ketel one vodka en aardbeien. Met live muziek (elke zaterdagavond) is er wat mij betreft geen betere plek om uit eten te gaan. Openingstijden: dagelijks van 16:00 tot 01.00 uur. Meer info. www.rootz.nl

Reageer als eerste
Meer berichten