Logo deposthoorn.nl


Clifford Crawfurd in Scheveningen.
Clifford Crawfurd in Scheveningen.

Bestemming Den Haag (32): "Snel, knal, knal en gaan en gaan en gaan."

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Clifford Crawfurd uit de regio Ede-Wageningen.

Den Haag – "Ik ben geboren in de regio Ede-Wageningen. Je hebt daar echt heel veel ruimte. Ook vanwege de heide natuurlijk waarmee je alle kanten op kan. Er heerst daar ook een heel andere cultuur", zegt Clifford. "Een stuk rustiger. In Den Haag en de rest van de randstad is het snel, knal, knal en gaan en gaan en gaan. Daar is het gewoon 2 tot 3 stappen langzamer. Men neemt gewoon de tijd voor dingen en zo ervaar je het geluk."

Restaurantmanager

De indruk wordt wellicht een beetje gewekt dat we hier te maken hebben met een filosoof maar Clifford is restaurantmanager. "Ik werk sinds een aantal maanden bij Indiaas restaurant Kitchen Rani in Scheveningen", zegt hij. "We zijn net open en alles is vanaf het begin opgezet. Ik heb de operationele leiding over het geheel en doe een deel van de administratie." Clifford heeft bijna 26 jaar ervaring in het vak. "In het Kurhaus ben ik als leerling begonnen', zegt hij. "Daarna ben ik naar Australië getrokken. Terug in Nederland heb ik nog gewerkt als maître sommelier. Toen was ik niet alleen verantwoordelijk voor het restaurant maar ook voor de wijnen en de inkoop van de arrangementen."

Trends

Nog trends in de restaurantbusiness? "Als je kijkt naar de ontwikkelingen dan kan je zeggen dat die altijd zo'n beetje in Amsterdam beginnen en dan langzaam afzakken naar Rotterdam en Den Haag. Het verschil is wel dat de gasten uit Den Haag die ik ontvang gemiddeld goed weten waar ze het over hebben. Zeker wat betreft eten en drinken.

Favoriete Haagse plek

Zijn favoriete plek in onze stad sluit aan, hoe kan het ook anders, bij de rust die hij in de regio kan vinden waar hij is geboren. "Ik kom graag in dat gebied rond Madestein. Daar is het groen met veel parken. Het is eigenlijk nog een onontdekt landschap voor veel Hagenaars, denk ik. Daar vlakbij heb je ook een grote waterpartij. Gewoon een prachtig en rustig gebied", besluit Clifford.

Tegenbezoek

Reis naar Bernardo's in de Molenstraat in Ede. Ze zijn alleen in de zomer open en je vindt er meester-ijsbereiders die geweldig ijs maken. Mensen komen van heinde en ver om van hun producten te proeven", zegt Clifford. "Je staat er soms 30 tot 40 minuten te wachten. En niemand gaat weg voordat ze aan de beurt zijn. Zo populair is die zaak."

Reageer als eerste
Meer berichten