Holly Brown vindt de architectuur in Den Haag indrukwekkend. (Foto: Jos van Leeuwen)
Holly Brown vindt de architectuur in Den Haag indrukwekkend. (Foto: Jos van Leeuwen) (Foto: Jos van Leeuwen)

Bestemming Den Haag (44): 'Geweldige multiculturele dimensie'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Holly Brown uit Brooklyn, New York (USA).

Den Haag – "Mijn grootvader was een Zeeuw die in 1914 met zijn familie naar Amerika is geëmigreerd. Hij was de laatste van zijn gezin die in Nederland is geboren. Dus ik ben gedeeltelijk Nederlands maar helaas spreek ik de taal niet", zegt Holly. Terwijl ze vertelt kijkt ze om zich heen en scant de omgeving rond de Kneuterdijk af. "Als ik ergens kom kijk ik altijd naar de architectuur of naar een gebouw waar ik kunst kan vinden", zegt ze daarna. Holly is afgestudeerd in kunstgeschiedenis en geeft in het dagelijks leven les aan een meisjesschool in New York. Daarnaast is ze kunstenares, gespecialiseerd in 'prints', vooral op denim en papier. Sinds 2015 reist ze elke zomer naar Den Haag om 2 redenen. "Mijn vriend is Nederlands en woont hier. Bovendien huur ik een ruimte in de Grafische Werkplaats aan de Prinsegracht", zegt ze. "Van daaruit probeer ik met mijn werk naam te maken. In dat verband sta ik vanaf 9 juli tot en met augustus in Galerie Schippers aan de Kazernestraat met de expositie Printed Matter."

Over haar eerste impressie van onze stad raakt Holly bijna niet uitgepraat. "Mijn vriend liet me dus de stad zien en we maakten een wandeling naar het Binnenhof en het Mauritshuis. De architectuur in die omgeving is gewoon indrukwekkend. Vooral hoe het oude en het nieuwe in elkaar overgaan. Dat heb je niet in Amerika", zegt ze.

Verder doet onze stad haar in een aantal opzichten aan haar woonplaats denken. "Den Haag heeft een geweldige multiculturele dimensie met mensen die overal vandaan komen", zegt ze. "Hetzelfde heb je in New York waar festivals worden gevierd voor elke cultuur en waar je restaurants vindt van elk type 'keuken'. Zelfs midden in de nacht kan ik in New York Japans, Italiaans, Indiaas of ongeacht welk ander voedsel halen."

Holly noemt gelijk haar favoriete restaurant in onze stad. "Dat is Thais restaurant Curry and Cocos aan de Prins Hendrikstraat", zegt ze. Het personeel is daar erg vriendelijk en het voedsel is gewoon goed. Ik haal daar graag Massaman Curry."

Tegenbezoek?

"Reis naar restaurant Il Posto accanto aan de oostkant van Manhattan. Het is Italiaans en er is een wijnbar. De eigenaar heet Julio, een man die altijd aanwezig is en regelmatig een praatje maakt met zijn klanten. Het eten is daar bovendien geweldig en door de fijne sfeer voel je je gauw thuis.

Meer info: www.hollyebrown.com

Meer berichten