Logo deposthoorn.nl


Trots op de Tramtunnel: Net een grot waarin je afdaalt!

Amsterdammers en Rotterdammers zijn trots op hun stad, Hagenaars geven er graag op af. Maar stadstrots zit de laatste jaren beslist steeds meer in de Haagse lucht. Toch zijn het vaak nog bezoekers die ons wakker moeten schudden.

Door Willem Post

Den Haag - Zo zat er vorige week een vader uit Brabant met zijn kordate dochter tegenover mij in de tram. 'Zo Pa, ik studeer hier nu een jaar en eindelijk kan ik je een keer Den Haag laten zien.' Hij antwoordde: 'Ik vind het nu al een mooie stad met al die oude en nieuwe gebouwen die elkaar afwisselen. Toch anders dan op televisie.'

Glimmen

Mijn Haagse neus begon te glimmen. De tram als venster op de stad! Dochterlief had een verrassing. 'Pa, je weet niet wat je ziet dadelijk. Net een grot waarin je afdaalt. En let op die chique vloeren! Vind je nergens ter wereld.' En inderdaad, met hun ogen stap ik uit in de tramtunnel. Meer een extra stadslaag.

Down under

Wat is het hier mooi in Den Haag 'down under'. Zelfs het Haagse licht valt naar binnen. Die Brabantse pa neemt plaats op de zitbank om alles goed in zich op te nemen. Vol bewondering.

Columnist Willem Post beschrijft wekelijks zaken in Den Haag waarop de inwoners best trots mogen zijn.

Reageer als eerste
Meer berichten