Logo deposthoorn.nl


Shauntelll Baumgard gaat met doorzettingsvermogen en discipline naar de top. Foto: Jos van Leeuwen. Met dank aan restaurant Kitchen Rani.
Shauntelll Baumgard gaat met doorzettingsvermogen en discipline naar de top. Foto: Jos van Leeuwen. Met dank aan restaurant Kitchen Rani.
Jong en talentvol

Shauntell speelt op Grachtenfestival

"Viool is alleen voor intelligente mensen", zei ooit een mentor op de middelbare school tegen Shauntell Baumgard. Vermoedelijk een poging om haar een minderwaardigheidscomplex aan te praten en daarmee tegelijkertijd een uiting van zijn eigen gebrek aan intelligentie. Want sindsdien heeft Shauntell op allerlei binnen- en buitenlandse podia gespeeld met sterren zoals Sabrina Starke en Thé Lau (1952-2015) en bouwt ze met discipline en doorzettingsvermogen aan haar weg naar de top.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – "Binnenkort sta ik met het Jong Metropole Orkest op het Grachtenfestival in Amsterdam. Het is één van de grootste muziekevenementen van Nederland met live televisieopnamen. Een nieuwe 'happening' voor mij", vertelt ze trots.

Een huis vol

Shauntell is een telg uit het kinderrijke Haagse gezin Baumgard dat furore maakt op de Nederlandse televisie als deelnemer aan de serie 'Een huis vol'. In deze reeks gaat het vooral over het wel en wee van grote gezinnen maar haar ontwikkeling als violiste neemt ook een prominente positie in. Bijvoorbeeld als ze naar Birmingham in Engeland vertrekt om te spelen op het Black International Filmfestival. "Ik was de hoofdact en ik speelde daar 2 nummers", vertelt ze. "Een heel leuke ervaring." Meer nog dan het spelen op allerlei podia en met beroemde artiesten is ze echter trots over de groei in haar opleiding aan het Conservatorium van Rotterdam. "Daar studeer ik Argentijnse Tango met als hoofdvak viool. Dit jaar heb ik afgesloten met een 8", zegt ze glunderend."
Maar bij alle vreugde over haar eigen prestaties is er ook het verdriet om haar zusje Shaylarean. "In maart is ze ernstig gewond geraakt toen ze werd aangereden door een vrachtwagen", vertelt Shauntell. "Dat was een heel moeilijke periode. Het is een mooi meisje en ze kan heel goed dansen maar van de ene op de andere dag kon ze niets meer. Echt pijnlijk."

Een vorm van troost vindt Shauntell altijd terug in de viool, een instrument dat ze al bijna 17 jaar bespeeld. "Via de klanken kan ik mijn persoonlijkheid tot uitdrukking brengen", zegt ze. "Ik hou er echter niet van om vast te houden aan één stijl. Afwisseling met jazz, tango, hiphop, latin en klassieke- en volksmuziek, ligt me het beste."
Shauntell weet wat ze wil en wat dit betreft houdt ze de juiste koers aan. "Ooit wil ik nog een keer spelen met CaboCubaJazz, George Benson, Marcus Miller en Esperanza Spalding.

Maar eerst ga ik binnenkort beginnen met een vioolpraktijk voor de kleintjes (4 t/m 7 jaar). Ik laat ze spelen op die hele kleine violen. Echt super schattig", zegt ze.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox