Logo deposthoorn.nl


Aftab Bose wil een verschil maken in de wereld. Foto: Jos van Leeuwen.
Aftab Bose wil een verschil maken in de wereld. Foto: Jos van Leeuwen.

Bestemming Den Haag (46): 'Simon en Garfunkel, Marley en Stevens'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Aftab Bose (22 jaar oud) uit New Delhi, India.

Den Haag - Hij zingt regelmatig op de hoek van de Venestraat en de Spuistraat en begeleidt zichzelf daarbij op de gitaar. Zijn zoetgevooisde stemgeluid dwingt je gewoon om even te stoppen met wat je doet en te luisteren. "Meestal zing ik liedjes uit de jaren 80 van bijvoorbeeld Simon en Garfunkel, Bob Marley, Bob Dillon en Cat Stevens", zegt Aftab. "Zelf heb ik het romantische idee dat ik een verschil wil maken in de wereld, iets dat zij met de boodschap in hun muziek al hebben gedaan."

Eerste indruk

Aftab is begin augustus 2016 in Nederland aangekomen om internationale relaties te studeren aan de Universiteit van Leiden. "Ik ben bijna afgestudeerd", zegt hij. "Ik wacht nog op de resultaten van mijn scriptie. Dan krijg ik een masterdiploma." Hij pauzeert even om na te denken over zijn eerste moment in Den Haag. "Ik was verbaasd over de fysieke leegte", zegt hij. "Het was 12 uur 's middags op een doordeweekse dag maar in mijn beleving was er bijna niemand op straat. Nu realiseer ik me dat mijn indruk sterk werd beïnvloed door de gigantische drukte en de kakofonie aan geluid die ik net achter me had gelaten in mijn thuisstad New Delhi (12 miljoen inwoners). Ook had ik verwacht dat ik hier veel wolkenkrabbers zou zien, zoals in de grootstedelijke gebieden van Amerika of in Singapore en Hong Kong. In plaats daarvan vond ik hier een unieke mix tussen een grote en een kleine stad. Wat ik echt mooi vind is dat het nieuwe zich hier geweldig vermengt met het oude."

Murphy's Law

Aftab komt ook graag op een andere plek in onze stad. "Dat is café Murphy's Law aan de Dr. Kuyperstraat", zegt hij. "Je kunt daar onder meer een heerlijk donker biertje drinken terwijl je naar live jazzmuziek luistert. Verder hebben ze daar schaakborden om te spelen tegen je vrienden." Iets wil Aftab nog even kwijt. "Ik ben op zoek naar een baan. Mijn studie is zo'n beetje afgelopen en ik wil wat om handen hebben. Het liefst in mijn afstudeerrichting. Ook als journalist zou ik wel willen werken want daar heb ik ervaring mee opgedaan in India, maar ik zou het niet erg vinden om tijdelijk als kelner/bediende te werken in een restaurant."

Tegenbezoek?

"Reis naar restaurant Karim's voor authentiek Indiaas eten. Daar heb ik het beste voedsel in mijn leven gegeten", zegt Aftab. "Hun Kebab serveren ze met gekruid kippen- of lamsvlees en is geweldig."

Reageer als eerste
Meer berichten