Logo deposthoorn.nl


Danny bij de muur met de foto van zichzelf in Sportcampus Zuiderpark (Foto Miranda Staak)
Danny bij de muur met de foto van zichzelf in Sportcampus Zuiderpark (Foto Miranda Staak) (Foto: Miranda Staak)

Danny model voor Sportcampus

De Delfgauwse Danny Staak (17) is één van de gezichten van de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Als een heus topmodel poseerde hij voor de campagne die in het kader van de opening van dit ultramoderne sportcentrum werd gemaakt. Moeder Miranda Staak: "Ik ben zo trots, hij hing door de hele stad"

Delfgauw - Danny, die op een rolstoel is aangewezen, speelt al vanaf zijn vijfde jaar rolstoelbasketbal. Danny: "Ik ging een keer met een bekende mee en sindsdien ben ik het blijven doen."

Eredivisie

Danny begon bij Redeoss in Delft en is tegenwoordig lid Kameleon in Den Haag, om de week op zaterdag speelt hij een wedstrijd. Komend jaar gaat zijn team eredivisie spelen. Danny die in het verleden op nationaal niveau speelde, hoopt dat weer te kunnen bereiken.

Eén wiel

Zijn trainer vroeg hem voor de fotosessie. Danny : "Het moest een actiefoto worden, terwijl ik stil stond. Dus er kwam een plantenspuit bij om zweetdruppels op te spuiten. En mijn vader bedacht dat ik wel op één wiel kon staan, dat vond de fotograaf ook een leuk idee, na afloop had ik wel een hele blauwe zij."
Danny bevindt zich trouwens in goed gezelschap, want ook het Nederlands Beach Volleybalteam heeft model gestaan voor deze campagne voor de Sportcampus. Inmiddels begint Danny al bijna een beroemdheid te worden, hij speelt met zijn team ook in een reclamefilmpje dat binnenkort op TV West te zien is.
Sportcampus Zuiderpark is het toonaangevende sportcentrum voor de regio met faciliteiten voor verschillende sporten. Ook de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en Het Mondriaan College hebben er onderdak. Op 14 juni was de feestelijke opening van de Sportcampus Zuiderpark. Voor Danny was dit een extra speciale dag omdat hij precies om drie uur - als de opening zou plaatsvinden - gebeld kon worden of hij wel of niet geslaagd was. Danny: "We waren net buiten toen ze belden, ik had wel gevraagd of ze mij als eerste wilden bellen. En ik ben gelukkig geslaagd."
Na de vakantie begint er voor Danny dan ook een heel nieuwe hoofdstuk. Na basis- en voortgezet onderwijs gevolgd te hebben aan de Mytylschool gaat hij beginnen aan een reguliere mbo-opleiding in de richting logistiek bij ROC Mondriaan. Danny: "Dan moet ik ook door weer en wind op de fiets (handbike) in plaats van met het busje." Zijn moeder vult aan: "Maar voor die tijd gaan we nog wel even de route verkennen hoor. Ik ben supertrots op Danny wat hij allemaal bereikt heeft met zijn school en zijn sport."

Reageer als eerste
Meer berichten