Logo deposthoorn.nl


Mandrina stoort zich eraan dat de straten ondanks het succes van de voetbalvrouwen nog steeds niet oranje kleuren.
Mandrina stoort zich eraan dat de straten ondanks het succes van de voetbalvrouwen nog steeds niet oranje kleuren.

Mandrina hangt dan zelf maar de oranje slingers op

De Oranjevrouwen hebben zaterdag na een knappe zegen op Zweden de halve finale bereikt. Ondanks het succes en de toenemende belangstelling voor het vrouwenvoetbal kleuren de straten nog nauwelijks oranje. Dat stoort Mandrina uit Den Haag enorm. En dus hing ze zelf de slingers maar op.

Den Haag - En ook dat vindt Mandrina vreemd. "Als de mannen een groot toernooi spelen kan je van alles sparen bij Albert Heijn en Blokker en noem maar op. En nu helemaal niets. Niet eerlijk toch." En dus maakte de Haagse een statement en hing ze de leeuwtjes op die ze nog had liggen - 'strikje vond ik zo truttig, het is een stoere sport' - en zette ze oranje lichtjes in de vensterbank. "Onwijs gezellig toch. Of ik de enige ben? Ja hier op de Regentesselaan wel", lacht ze.

Mannen - of vrouwenvoetbal, het maakt Sandrina niets uit. Het spelletje interesseert haar. Lachend: "Natuurlijk zijn we eigenlijk voor ADO, dat spreekt toch vanzelf." De Haagse volgt de wedstrijden van de leeuwinnen op de voet. Over de wedstrijd tegen België was ze maar ten dele te spreken. "Tuurlijk zat ik voor de buis, wat was het spannend hè, vooral de tweede helft. Ik denk dat ze toch wat conditie tekort komen." Inmiddels hebben de vrouwen de halve finale bereikt. Nog meer versiering ophangen vanwege het succes doet Mandrina niet. "Ben ik veel te bijgelovig voor, dan gaat het vast fout, zal je zien."

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten