Logo deposthoorn.nl


Jean Paul Arrachart bij de opgebroken Juliana van Stolberglaan. (Foto: Jos van Leeuwen)
Jean Paul Arrachart bij de opgebroken Juliana van Stolberglaan. (Foto: Jos van Leeuwen)

Bestemming Den Haag (47): 'Mijn geliefd Bezuidenhout'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Jean Paul Arrachart uit Voorschoten.

Den Haag - Jean Paul staat in het zand van de opgebroken Juliana van Stolberglaan. Met een goede reden. "Op nummer 248 vestig ik binnenkort LMNTS health & lifestyle studio", zegt hij. "Samen met mijn vrouw ben ik hard aan het werk voor de opening op 14 augustus." Hij vertelt meer over de kern van zijn bedrijf. "We zijn begonnen als Sports Personal aan de Theresiastraat en zijn gespecialiseerd in blessurebehandeling en krachttraining voor revalidatie. Maar we doen ook aan buitentrainingen voor volwassenen en kinderen (5 t/m 16 jaar). We bieden bijvoorbeeld 'Kids bootcamp' aan als verjaardagsfeestje. Overigens hebben we in 2015 meegedaan aan 3 FM Serious Request om geld op te halen voor een goed doel", vertelt hij.

Haagse schoffies

Naar Den Haag reizen doet Jean Paul nu bijna elke dag maar vroeger kwam hij hier eigenlijk alleen om te voetballen. De eerste keer kan hij zich nog goed herinneren. "Ik was speler van FC Lisse en we hadden een toernooi bij ADO Den Haag. Nou… dat waren allemaal van die Haagse schoffies. Grote bek en hard voetballen", zegt hij. Later voetbalde Jean Paul ook wel eens tegen VUC, HBS en een team in Kijkduin waarvan hij de naam niet meer kan herinneren. "Het waren oudere mannen en ik kreeg daar een elleboogstoot boven op mijn kaak en werd bijna in tweeën gezaagd", zegt hij lachend.
Die eerste indrukken hebben hem niet weggehouden van onze stad want hij gebruikt de woorden 'mijn geliefd Bezuidenhout', voor de wijk waar hij opnieuw zijn bedrijf gaat vestigen. "De mensen zijn hier heel vriendelijk en er heerst een dorpsgevoel met de buurtsuper om de hoek en een leuke winkelstraat. Bovendien zit je vanaf hier zo op de snelweg of op het strand", zegt hij.
Maar er is meer dat hij mooi vindt aan onze stad. "Het is hier rijk aan cultuur en groen", zegt hij. "Binnen een straal van een paar kilometer heb je veel parken. Bijvoorbeeld het Haagse bos, park Meijendel, etc. Ik ben graag buiten en alles tussen het Haagse bos en Scheveningen strand vind ik gewoon leuk', besluit Jean Paul.

Tegenbezoek?

"Restaurant Allemansgeest is de plek waarvan ik vind dat Hagenaars daar beslist uit eten moeten want het is ook de locatie waar ik in juni 2014 getrouwd ben met mijn vrouw Renate", zegt Jean Paul. "Je kan er gewoon ontzettend goed eten. Overigens heb ik daar ook een geweldig huwelijksfeest gehad."

Reageer als eerste
Meer berichten