Logo deposthoorn.nl


Saxofonist Wouter Kiers treedt ook op tijdens Jazz in de Gracht. Foto: Charles Groeneveld
Saxofonist Wouter Kiers treedt ook op tijdens Jazz in de Gracht. Foto: Charles Groeneveld (Foto: Charles Groeneveld)

Jazz in de Gracht zet Den Haag op de 'jazzkaart'

Jazz in de Gracht is op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. Op en rond het water langs de Bierkade, Dunne Bierkade, het Groenewegje, de Veenkade en de Hooigracht geven vele jazz musici gratis concerten vanaf boten en drijvende podia.

Door Martin Reitsma

Den Haag - Het publiek kan tijdens dit muziekevenement niet alleen genieten van de optredens maar ook van datgene wat de horeca op de kades heeft te bieden. Ook is er een groot aantal foodtrucks. Bij deze horecazaken op wielen zijn allerlei culinaire lekkernijen verkrijgbaar.

Organisator Menno Doorschodt vertelt: "Met ons evenement zetten we Den Haag prominent op de jazzkaart. Niet voor niets wordt Den Haag het 'New Orleans van de lage landen' genoemd. Ons publiek komt van heinde en verre. We hebben bijna honderd acts met 400 muzikanten en 30 deelnemende horecabedrijven."
Hij vervolgt: "Er is ook aandacht voor de muzikale vorming van de Haagse jeugd, zo hebben we het project Kidz2Jazz met ruim 80 kinderen. We zijn blij met onze loyale sponsoren."

Volgens Doorschodt is de organisatie van Jazz in de Gracht iedere keer weer een krachttoer. "We hebben organisatorisch te maken met veel partijen. Maar we zijn content met onze fantastische line-up en de prachtige locaties die we ook dit jaar weer kunnen bieden. We zetten dit jaar in op ruim 100.000 bezoekers."
Gitarist Jaap de Jonckheere treedt tijdens deze drie dagen diverse keren op. Hij zat onder meer in bekende Haagse bands zoals Urban Heroes en Boom Boom Mancini. Jaap: "Onder de naam 'STORM' speel ik met Rinus Gerritsen, trompettist Matthijs Sepers, drummer Eric Pronk en toetsenist Frans Heemskerk instrumentale fusion, funk- en jazzrock. Stukken van Jeff Beck, Miles Davis, Billy Cobham, Stanley Clarke en Herbie Hancock. We garanderen een afwisseling van aanstekelijke grooves en sfeervolle muzikale landschappen. We doen veel improvisaties.Ik kijk er met voldoening naar uit." Ook maakt Jaap deel uit van The Wizards NL met onder meer Bas Paardekooper.

Jazz in de Gracht heeft een aantrekkelijk programma. Onder meer saxofonist Hans Dulfer, Evolve, Diona Fox and her Ragdolls. Chazy Green, De Rosenbergs, Wouter Kiers en zijn band, Bootleg Bluesband, The Soul Taylors, Martin Fondse (winnaar van de Boy Edgar Prijs 2017) en Funkstametics zijn zomaar een greep uit de muzikale omlijsting.
Diona Fox & her Ragdolls klinkt als 'Django Reinhardt meets Amy Winehouse'.
De volledige programmering staat online: www.jazzindegracht.nl/

Reageer als eerste
Meer berichten