Logo deposthoorn.nl


Volgens Monique de Bree maken Buddy's het verschil.
Volgens Monique de Bree maken Buddy's het verschil.

Monique de Bree is nieuwe directeur Buddy Netwerk

Monique de Bree is de nieuwe directeur van Buddy Netwerk. 1 september volgde zij Lisette van den Heuvel op, die vertrokken is naar Stichting Transmurale Zorg. Monique de Bree is in het verleden werkzaam geweest als manager bij Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, een vrijwilligersorganisatie en onderdeel van het Ronald Mc Donald Kinderfonds.

Den Haag - In de nieuwe functie als directeur van Buddy Netwerk ziet Monique een grote uitdaging. "Allereerst is het een fantastische organisatie die een prima doel nastreeft. Helaas staan nog steeds teveel mensen die hulp behoeven langs de kant. Hoewel wij niet al het leed kunnen oplossen maken wij jaarlijks voor circa 500 hulpbehoevenden (cliënten) in Den Haag en omgeving wel een groot verschil dankzij de geweldige inzet van onze vrijwilligers, de buddy's." Buddy's zetten zich gemiddeld 2 uur per week belangeloos in gedurende tenminste een jaar. Daarbij kijken zij samen met een cliënt vooral naar wat (nog) mogelijk is. "Belangrijk bij de ondersteuning die onze buddy's bieden is natuurlijk ook de positie van de partner of familie van een cliënt en, indien aanwezig, de mantelzorger(s)", zegt De Bree. "Dankzij een buddy wordt de mantelzorger ontlast. Even ruimte en lucht en vermindering van de druk op de dagelijkse zorg."

De vraag naar buddy's is groot en neemt toe. Maandelijks start een nieuwe basistraining waarin vooral de praktijk van het buddyschap centraal staat. Volgens De Bree heeft iedereen het in zich om buddy te worden. Aanmelden kan via: info@buddynetwerk.nl of bel: 070-3649500.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox