Logo deposthoorn.nl


Ook Abdelkader Benali komt naar de 25e editie van het Haags festival.
Ook Abdelkader Benali komt naar de 25e editie van het Haags festival.

Klinkende namen op Crossing Border

Crossing Border heeft een reeks nieuwe namen aangekondigd. Onder andere Melanie de Biasio, Tamino, Margo Jefferson en Abdelkader Benali komen naar de 25e editie van het Haags festival van 2 tot en met 4 november in en rond poppodium Paard. Hiermee is het programma van het Haagse muziek- en literatuurfestival vervolledigd. Ook werd bekend gemaakt dat het startsein van het festival gegeven wordt met de uitreiking van de prestigieuze Europese Literatuurprijs.

Den Haag - Na eerdere bevestigingen als Nick Mulvey, Orchestra Baobab, Hanna Bervoets en Rebecca Solnit, presenteert Crossing Border nog meer klinkende namen uit de literatuur- en muziekwereld. Zo is de Afro-Amerikaanse schrijfster Margo Jefferson in het kader van BorderKitchen te gast en komt prozaïst, dichter en televisiemaker Abdelkader Benali voorlezen uit eigen werk. Muziek komt van ondere andere de nieuwste Belgische sensatie Tamino, de Franstalige hiphopartiest Baloji, de hardcore-jazz-postpunk-crossover Robocobra en de alom geprezen jazz zangeres Melanie de Biasio.


Uitreiking Europese Literatuurprijs

De jaarlijkse Europese Literatuurprijs, zal dit jaar op de openingsdag van Crossing Border officieel worden uitgereikt in de Lutherse Kerk. De Europese Literatuurprijs bekroont een roman geschreven en vertaald in een taal van een land dat behoort tot de Raad van Europa. De shortlist bestaat momenteel uit de auteurs László Krasznahorkai, Margaret Mazzantini, Max Porter, Zadie Smith en Juli Zeh. Een dezer dagen zal bekend gemaakt worden welke auteur en vertaler de prijs op 2 november in Den Haag in ontvangst mogen nemen.

Aandacht voor visuele kunst

Traditiegetrouw is ook visuele kunst onderdeel van Crossing Border. In het kader van het Engelse striptijdschrift Scratches krijgen opkomende of gearriveerde stripauteurs dit jaar een podium tijdens het festival, waaronder toptekenaars als Herr Seele, Erik Kriek en Judith Vanistendael, internationale sterren Ulli Lust en Derf Backderf. De tekenaars krijgen een visuele introductie door de tekenaar en Scratches-hoofdredacteur Joost Swarte, waarna ze door uitgever en redacteur Mara Joustra geïnterviewd worden.

Volledige line-up en kaartverkoop via www.crossingborder.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox