Logo deposthoorn.nl


Burgemeester Krikke opende het festival als de 'peoples mayor'. (Foto: Jos van Leeuwen)
Burgemeester Krikke opende het festival als de 'peoples mayor'. (Foto: Jos van Leeuwen)

Embassy Festival verbindt Hagenaars met de wereld

Zo'n 40.000 bezoekers maakten zaterdag kennis met 51 ambassades in onze stad. Op een zonovergoten Voorhout volop fleurige stands en podia. Dans en zang, hapjes en drankjes. Van Hongarije tot Guatemala. Wat een feest!

Den Haag - Burgemeester Krikke opende het festival als de 'peoples mayor'. Zij sloeg in haar speech een brug tussen al die buitenlandse eilandjes in onze stad en zei: "De kracht van Den Haag is dat de wereld zich thuisvoelt in Den Haag. Mensen bij elkaar brengen, daar gaat het om."

Inderdaad, dat mooie maar ook zware profiel van stad van Vrede en Recht wordt lichter en van binnenuit geladen als je mensen, Hagenaars en expats, van elkaars culturen laat proeven. Informatie uitwisselen ook. In Washington heb ik hun ambassade festival bezocht. Toch een beetje deftig. Die van ons is juist niet voor de bobo's. Gratis voor iedereen toegankelijk. Ik sprak naast ambassadeurs ook veel mensen uit werkelijk alle stadsdelen. Een echt volksfeest.Toen de dans- en zanggroep uit Bosnië Herzegowina optrad zag ik menigeen een traantje wegpinken. Het volgende 'Haagse Brug' event komt er alweer aan: de 'Just Peace' dagen met als hoogtepunt de Haagse Internationale Open Dag op 24 september. Aanmelden via internationaledag.nl

Columnist Willem Post beschrijft wekelijks zaken in Den Haag waarop de inwoners best trots mogen zijn.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox