Logo deposthoorn.nl


Bres: 'Stop het onnodig pijn lijden'

Afgelopen woensdag moest ik voor Info Thuis opnames maken voor *De Straat*, maar ik had er al een hard hoofd in want het zeikte van de regen. Eerst effe naar Kijkduin gereden maar het was niet te doen en met dit pokke weer krijg je niemand zo gek om effe leuk te gaan doen voor een camera. Wij vrijdag gepland en inderdaad veel beter totdat we richting locatie gingen, ik heb nog nooit zo'n bui meegemaakt. Echt het kwam tegelijk met hagel en onweer met bakken de hemel uit en zelfs mijn ruitenwissers konden het niet aan. Gelukkig maar één bui en missie toch geslaagd want daarna was het behoorlijk weer.

Deze week was ik ook uitgenodigd om bij Tjeerd Spoor in de uitzending op radio West plaats te nemen in een panel samen met Arnoud van Doorn (partij van de Eenheid), mevrouw Ellen Verkoelen CDA (nu gaat ze naar 50+) en Pieter Grinwis (Eerste Kamerfractie ChristenUnie). We gingen het hebben over die (haat) imam Fawaz Jneid die eigenlijk de hele gemeente Den Haag, het OM, politie en de politiek te kakken zet door gewoon te doen waar hij zin in heb. En dat is prediken in een in een illegale moskee aan de Cillierstraat in Den Haag. Hij riep de mensen op om het offerfeest te komen vieren terwijl hij een gebiedsverbod heeft opgelegd gekregen van het kabinet. En dat wordt onder het toeziend oog van onze wouten oogluikend weer toegestaan. Het debat ging er best fel aan toe, maar met respect naar elkaar toe en ik heb geloof ik nog nooit zoveel gelijk gekregen als in dit debat. Ik vind dat zo'n vent die overal lak aan heeft en rare dingen roept gelijk op mot zouten naar een land waar ze dit wel tolereren, maar niet hier in Nederland.

Ik heb trouwens toch een bloedhekel aan dat offerfeest omdat ik het zo onnodig vind dat de dieren die ritueel geslacht worden (terwijl er ook kinderen erbij staan te kijken) onnodig veel pijn lijden. En dat geldt nogmaals niet alleen voor de moslims, ook het Joodse slachten vind ik helemaal niks en om het maar gelijk te zeggen; de misstanden in de Hollandse slachterijen zijn vaak even erg. Dus OM of politie doe er wat aan en zorg dat deze middeleeuwse martel praktijken die vaak in vrachtwagens of op balkonnetjes worden uitgevoerd gestopt worden met de een of andere wet door het Kabinet.

Ja, en dan was ik ook nog gevraagd door Angela van der Meulen om haar man Ricardo op zijn vijftigste verjaardag te verrassen op zijn verjaardagsparty. Nou en dat was geslaagd want (het is niet te geloven) Ricardo is een grote fan van mij en vond het fantastisch, jammer dat we niet wat langer konden blijven.....fijne week allemaal!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox