Logo deposthoorn.nl


Het campagneteam bij elkaar.
Het campagneteam bij elkaar.

Elke seconde telt bij een beroerte!

Het Hagaziekenhuis is mede organisator van de Week van de Beroerte in de regio Haaglanden. In navolging van de landelijke campagne van de Hartstichting, vraagt de campagne 'Herken een beroerte' nu regionaal aandacht voor de signalen van een beroerte. Veel mensen weten nog steeds niet wat een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct) is. Hoe herken je een beroerte en wat moet je doen? Jaarlijks overlijden circa 10.000 mensen als gevolg van een beroerte.

Van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 september besteedt het HagaZiekenhuis met een informatiemarkt aandacht aan de regionale Week van de Beroerte. De markt is dagelijks te bezoeken van 13.30 uur tot 16.30 uur op locatie Leyweg. Op de informatiemarkt geven gespecialiseerd verpleegkundigen van het HagaZiekenhuis informatie en uitleg over het herkennen van een beroerte. De bezoeker kan voorts zijn bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker laten controleren. Naast het HagaZiekenhuis doen ook andere organisaties mee aan de campagne zoals Reinier de Graaf Ziekenhuis, Langeland ziekenhuis, HMC, Nederlandse Hartstichting, RAV Haaglanden, Smash huisartsenpost en de Veiligheidsregio Haaglanden.

Op dinsdag 5 september j.l. heeft de aftrap van de campagne plaatsgevonden op de Markt in Delft. Wethouder De Prez van Zorg opende de campagne in aanwezigheid van vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen uit de regio en artsen.

Fred Zuiderwijk deed de presentatie. Hij interviewde onder meer de neurologen en een patiënt. Fred maakte onder meer de promofilm voor deze campagne. "Elke seconde telt bij een beroerte, hoe sneller je erbij bent, des te groter is de kans dat er geen blijvende schade is", aldus Fred. Zowel neurologen als patiënten gaven daarbij toelichting op de signalen, hoe daarbij te handelen en de gevolgen van een beroerte. Met een gigantisch 'megabrein' werd op de Markt de hele dag aandacht van het publiek getrokken. Een team van CVA-verplegers gaf voorlichting en deelde flyers uit. Dit megabrein is daarna ook de hele week te zien in de hal van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg.

Een estafetteteam reed in ambulances langs de 9 gemeenten in de regio Haaglanden en overhandigde campagnemateriaal aan vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders.

Tekst en foto's: Martin Reitsma i.o.m. arts en verpleegkundige

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox