Logo deposthoorn.nl


(Foto: Michel Groen)
(Foto: Michel Groen)

HMC prikt bloed op Haagse Markt

HMC heeft op woensdag 6 september bij bezoekers van de Haagse Markt bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker gemeten. De actie hoort bij de regionale campagne Herken een beroerte, die op 5 september van start ging in de regio Haaglanden.

Den Haag - Verpleegkundigen van HMC controleerden de bloeddruk en namen via een vingerprik wat bloed af bij belangstellenden. Meteen daarna bespraken zij met hen de uitslagen en gaven zij advies om een beroerte te helpen voorkomen. Ook wezen de verpleegkundigen op de belangrijkste signalen van een beroerte: een scheve mond, moeite met praten en een lamme arm. Daarop moet snel 112 worden gebeld.

Volgens de Hartstichtring herkent ruim twee derde van de Nederlanders deze signalen niet, en wordt daardoor te laat de juiste hulp ingeschakeld. Terwijl een snelle behandeling in het ziekenhuis de kans verkleint op hersenbeschadiging of overlijden.

Jaarlijks worden 41.000 mensen getroffen door een beroerte. Een op de vijf mensen overleeft dit niet. 175.000 Nederlanders leven met de gevolgen van een beroerte. Zij hebben problemen met lopen of praten of kampen met verlammingsverschijnselen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox