Logo deposthoorn.nl


Astrid geniet van het zonnetje op het Prins Hendrik Plein. (Foto: Jos van Leeuwen)
Astrid geniet van het zonnetje op het Prins Hendrik Plein. (Foto: Jos van Leeuwen)

Bestemming Den Haag (52): 'Veel meer op je gemak rondfietsen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Astrid Grootson uit Dieren, Gelderland.

Den Haag – In september 2016 kwam Astrid in onze stad wonen na een tussenstop van 10 jaar in Amsterdam. "Daar heb ik een Bachelor Algemene Cultuurwetenschappen en een Master Kunstbeleid & Management afgerond", zegt ze. Bijna emotieloos vertelt ze over de reden van haar vertrek uit die plaats. "Ik had behoefte aan grotere woonruimte en meer natuur in een rustige stad. Het is de laatste jaren steeds drukker geworden in Amsterdam en er zijn heel veel prikkels", vertelt ze. Als ze over Den Haag vertelt glundert ze en maakt haar stem een sprongetje. "Later toen ik op zoek ging naar een nieuwe woonplaats heb ik samen met een vriendin hier een fietstocht gemaakt. Dat was fijn! Want toen bedacht ik me ineens dat dit best een leuke plek is. Nog steeds een stadse omgeving met alle voorzieningen maar toch dicht bij de natuur. Je kunt hier sowieso veel meer op je gemak rondfietsen dan in Amsterdam. Leuk is ook dat Den Haag aan het strand en de zee ligt. Daar was ik me tot dat moment niet echt bewust van", zegt ze. In onze stad werkt Astrid vooral als yogadocent bij Gaia House of Yoga en geeft ze les aan kinderen op scholen. "Toen ik met yoga begon wist ik direct: dit is wat ik nodig heb. Yoga leerde mij om de dingen los te laten die ik niet meer nodig had, zowel op fysiek als op mentaal niveau", schrijft Astrid op de website van de organisatie. Verder werkt ze als vrijwilliger/taalcoach bij Vluchtelingenwerk. "Ik ondersteun cliënten op het gebied van spreekvaardigheid. Hiermee kunnen ze vooral 'kilometers maken' omdat soms het contact met Nederlandse mensen ontbreekt." Haar favoriete restaurantjes zijn niet ver weg. "Dat zijn Love & Peas in de Weimarstraat en Lolapalooza aan de Carel van Bylandtstraat." Helemaal enthousiast wordt ze van Bar en Zo. "Een vintagewinkel in de Prins Hendrikstraat die planten en heel lekkere koffie verkoopt. Ik hou van die combinatie", legt Astrid uit.

Tegenbezoek?

Vooral voor ouders met kinderen is er in Dieren De Spelerij van Jos Spanbroek. "Hij heeft in het bos een speeltuin gemaakt van afvalmaterialen. Heel bijzonder! Je kan er ook scheikundige proeven doen", zegt Astrid. Bij deze attractie bevindt zich ook de Uitvinderij. Eigenlijk een enorme werkplaats om met behulp van echte gereedschappen en machines je eigen kunstwerk van hout, metaal of piepschuim te bouwen. Honger gekregen? Als lunch mag je daar eventueel zelf je stokbroodjes bakken.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox