Logo deposthoorn.nl


Buitenplaats Ockenburgh trekt veel bezoekers tijdens Open Monumentendag

Voor het derde jaar op rij was tijdens Open Monumentendag villa Ockenburgh open voor het publiek. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen op de buitenplaats.

Den Haag - De villa wordt momenteel gerestaureerd. Inmiddels is de buitenkant, uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag, klaar. Open Monumentendag was voor velen een mooi moment om de stand van zaken te bekijken. De duizenden bezoekers keken hun ogen uit. De eens, na het vertrek van de jeugdherberg, in verval geraakte villa staat er weer mooi bij!

Ook was er veel belangstelling voor de rondleidingen. Uitleg werd gegeven door deskundigen van de gemeente Den Haag. De oorspronkelijke stichter 'Jacob Westerbaen' deed al dichtend zijn versie van het geschiedverhaal. Opnieuw bezochten enkele duizenden bezoekers deze mooie buitenplaats. Het Zuid-Hollands Landschap zorgde voor rondleidingen door het bos en Kasserie Ock voor eten en drinken. De vrijwilligers, die dit evenement in elkaar zetten zorgen ook voor de logistiek en prachtige kostuums voor de betrokkenen. De tuinvrijwilligers gaven rondleidingen in de door hen aangelegde moestuin achter de villa.

Mooi te zien dat de 'participatie maatschappij' op Ockenburgh steeds duidelijker zichtbaar wordt. Veel vrijwilligers uit de buurt zetten zich nu al enkele jaren in voor het herstel van de buitenplaats dat de laatste jaren behoorlijk in verval was geraakt. "Hiermee laten we met elkaar zien wat Haagse Kracht echt is! Wat de buurtbewoners willen is echt mogelijk, ondersteund door het stadsbestuur. Het gaat hier om de waarde van meedoen!" zegt Petra Brekelmans, voorzitter van de Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox