Logo deposthoorn.nl


Nasser El Khayati zorgde tegen Willem II met twee goals voor de eerste zege van het seizoen. Foto: Laurens Lindhout
Nasser El Khayati zorgde tegen Willem II met twee goals voor de eerste zege van het seizoen. Foto: Laurens Lindhout (Foto: Joey Gardien)

Smaakmaker terug in Den Haag

De club en de speler wilden graag herenigd worden. En Nasser El Khayati liet zich met twee goals tegen Willem II gelijk zien.

Den Haag - Met vijf doelpunten in twaalf duels, maar vooral vanwege zijn spel, was Nasser El Khayati een belangrijke pion bij ADO Den Haag, dat in de tweede seizoenshelft de degradatieplekken verliet. Logisch dat Fons Groenendijk in het nieuwe seizoen opnieuw van de kwaliteiten van de 28-jarige Rotterdammer wilde gebruikmaken. Maar de middenvelder stond onder contract bij het Engelse Queens Park Rangers, zodat een terugkeer hoogst onzeker was. Uiteindelijk besloot El Khayati een driejarig contract in Den Haag te tekenen. "Ik heb de voorbereiding met QPR gedaan, maar ik zag dat er voor mij niets veranderd was. Nog steeds dezelfde trainer, met dezelfde spelopvatting. Dus ben ik verder gaan kijken. Er waren andere opties maar bij ADO Den Haag had ik na vorig seizoen het beste gevoel. Daarvoor lever ik graag salaris in." El Khayati stapte als grote onbekende de Eredivisie in, maar dat voordeel is nu weg. "Het zou kunnen dat tegenstanders zich op mij gaan instellen. Dan is het aan mij om iets anders te verzinnen", zegt de speler die een aantal jaren geleden afscheid van het profvoetbal leek te hebben genomen. Voordat hij naar Engeland vertrok speelde El Khayati namelijk bij Kozakken Boys en werkte hij in de Rotterdamse haven. Op een ijzersterk middenveld met onder anderen Lex Immers is El Khayati de architect die onder andere spits Bjørn Johnsen moet bedienen. "Net zoals bij Mike Havenaar, een zelfde soort speler. Het verschil tussen hen is niet zo groot. Johnsen heeft een goede techniek, maar is anders dan Havenaar nog niet helemaal gewend aan de Nederlandse stijl. Geef hem tijd en dan komt het goed. En wat mezelf betreft wil ik graag nog meer en mooiere goals maken en meer assists geven. Pas dan kan ik tevreden zijn."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox