Logo deposthoorn.nl


Personeel en eigenaar Jeffrey van Nieuwenhuize van Leef Tapas/ Foto: Jos van Leeuwen
Personeel en eigenaar Jeffrey van Nieuwenhuize van Leef Tapas/ Foto: Jos van Leeuwen
Gast en Gastheer

Gast en gastheer: 'Geniet van het moment bij LEEF Tapas'

Herinner je gister, droom van morgen, maar LEEF vandaag', is de tekst aan de muur waarmee je op een poëtische manier wordt verwelkomt en uitgenodigd om te genieten bij restaurant LEEF Tapas aan de lange Houtstraat 25. Dat gaat vooral met onbeperkt Tapas eten voor 22.50 euro per persoon.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – "Als je uit eten gaat moet het een feestje zijn", zegt eigenaar Jeffrey van Nieuwenhuize. Meteen daarna zet hij een karaf huisgemaakte Sangria op tafel. "Ik vind dat dit bij Tapas hoort", zegt hij vrolijk. Na een slok van die heerlijkheid heb ik geen behoefte om hem tegen te spreken. Mijn gast Hedwig Callender overigens ook niet. Jeffrey legt nog even uit hoe het zit met dat rode drankje. "We krijgen het recept van Licor Cuarenta Y Tres (Licor 43). Zo moeten wij Sangria maken en daar geven we een beetje een eigen twist aan. Per seizoen komt Licor 43 met een mistery quest langs om een beoordeling te maken. In verband hiermee zijn we vorig jaar 3e geworden bij de verkiezing van de lekkerste Sangria van Nederland", zegt hij. Even later beginnen we met de koude Tapas van de kaart. Pinxtos (stukjes Spaans brood) met gerookte zalm en gebakken gamba. Ook Pinxtos met Ibirico ham met rucola & truffelmayonaise. Verder dun gesneden rundercarpaccio met Parmezaan en pijnboompitten. Zelfs buffel mozzarella met tomaat & basilicum. Tenslotte 2 pasteitjes gevuld met tonijn. Buiten regent het inmiddels pijpenstelen maar binnen is er salsamuziek en een heet tussendoortje. "Pittige puntige paprikasoep (Sopa de Pimenton)", noemt Jeffrey dat vloeibare plezier. "Om je smaakpapillen op te warmen", voegt hij er aan toe. Hij heeft niets teveel gezegd. Dan beginnen we aan de warme Tapas. Gamba's gebakken in knoflookolie & Spaanse peper (Gamba's Al Ajillo), kroketjes gevuld met spinazie en kaas (Croquetas De Espinas) en gemarineerde kippenpootjes met patatas (Alitas de Pollo). Opvallend: de karaf Sangria is bijna leeg als het personeel al klaar staat om ons bij te schenken. Zoveel klantvriendelijkheid bij LEEF Tapas maakt van uit eten gaan inderdaad een feestje. Ik verheug me op het toetje om af te sluiten. Voor mij een stukje chocotaart met een bolletje hazelnootijs en slagroom. Voor Hedwig een cheesecake met een bolletje bosbessenijs en slagroom. Jeffrey wil nog iets kwijt. "We zijn door Licor 43 uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de verkiezingen van de lekkerste Sangria van dit jaar. De eerste prijs is een reis van 8 personen naar Ibiza", zegt hij. 'Kat in 't bakkie', denk ik zo.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 15.00 uur tot 01.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten