Logo deposthoorn.nl


Damiano D'Alba, Peter Veeman, Nazima Ramdin en Carloalberto Ragazzo tonen trots enkele wijnen en gerechten van Solo Vino by La Galleria/Foto: Jos van Leeuwen
Damiano D'Alba, Peter Veeman, Nazima Ramdin en Carloalberto Ragazzo tonen trots enkele wijnen en gerechten van Solo Vino by La Galleria/Foto: Jos van Leeuwen
Gast en Gastheer

Gast en Gastheer: Prachtig Italiaans 'accent' van Solo Vino by La Galleria

Winebar Solo Vino by La Galleria zit aan het Gevers Deynootplein 105 in Scheveningen. Er kan lekker gegeten worden maar het gaat hier ook en vooral om wijn. "We hebben 25 soorten in huis van wit en rood", zegt directeur- eigenaar Damiano D'alba. "Meestal bestellen onze gasten eerst een prosecco, een aperitief om binnen te komen. Dan volgt vaak een witte wijn, bijvoorbeeld een Savignon of een Vermentino."

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag - Opvallende momenten tijdens ons bezoek. Ten eerste: we kijken mee hoe het toetje wordt klaargemaakt en krijgen uitleg van medewerker Carloalberto Ragazzo in een prachtig Italiaans accent met de toevoeging van klinkers na ongeveer elke lettergreep. "We kloppen eigeel met suiker en doen er Marsalawijn bij voor de smaak. Het wordt geserveerd met vanillecrème en Savoiardi. Dat is een klassiek koekje uit Sardinië", zegt hij.

Ten tweede: directeur Damiano D'Alba zou eigenlijk rustig achterover kunnen leunen en zijn personeel het werk laten doen maar dat kan hij niet. "Ik vind het leuk om mee te werken. Het is een soort passie. Zeker als het om wijnen gaat. Ik hou van het contact en trek er graag op uit naar die kleine producenten waar we al jaren van importeren. Ze komen uit het noorden van Italië tot aan het zuiden van Sicilië", zegt hij. Dan vertelt hij over ons voorafje, een assortiment van voorgerechten (Assortiment Royal). "Geitenkaas met walnoten en honing. Meloen met parmaham. Pecorino kaas met gemarineerde olijven en salami. Bresaola met kaas", zegt hij. Dan gaan we voor het hoofdgerecht. Zeebaarsfilet met groenten en aardappels voor mijn gast Matthijs Bassleer. Ik neem hetzelfde maar dan met pasta en een saus.

Het derde opvallende moment dient zich aan: Nazima Ramdin komt binnen lopen. Zij is onder meer directeur van NR communicatie & Events. "Ik ben fan van Solo Vino by La Galleria en alle andere zaken van Damiano D'Alba", zegt ze. "Het is een ondernemer met passie en dat zie je terug in zijn gerechten en de manier waarop hij zijn gasten verwelkomt en behandelt."

Het vierde opvallende moment. 'Magician' en mentalist Richard Stooker staat plotseling bij ons aan tafel met geweldige kaartspelen. "Ik ben 27 jaar bevriend met Damiano en zijn vrouw", zegt hij. "Ik ben altijd welkom om op te treden als ik in de buurt ben."

Meer info: www.solovino.nl.

Meer berichten
Shopbox