Logo deposthoorn.nl


Kenneth Rusch: "Je kan nooit het hart van een vrouw veroveren als je niet kan dansen." Foto: Jos va Leeuwen
Kenneth Rusch: "Je kan nooit het hart van een vrouw veroveren als je niet kan dansen." Foto: Jos va Leeuwen
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (55): 'Naar het Zuiderpark om te barbecueën'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Kenneth Rusch uit de stad Liberia in Costa Rica.

Den Haag - "Ik beschouw mezelf als een 'third culture kid'. Dat is iemand die door het vele reizen nergens echt bij hoort. Je voelt je een buitenlander in alle landen, zelfs in het land waar je geboren bent", zegt Kenneth ergens in het begin van het interview. Zijn moeder is een Costaricaanse en zijn vader is een blonde Hollander. "Landen waar ik heb gewoond behalve Costa Rica? Mozambique, Roemenië, Brazilië, Engeland en Schotland. Twee jaar geleden ben ik naar Den Haag verhuisd", vertelt hij verder.

Niet de eerste keer

Dit is echter niet zijn eerste keer in Nederland. "Dat was in 1998. Ik was een kind van 8 jaar en met mijn vader, moeder en andere gezinsleden kwamen we hier op vakantie en familiebezoek", zegt hij. "Ik vond het koud en Nederlands vond ik gewoon moeilijk om te leren. Vooral die klanken waarbij het lijkt alsof je je keel schraapt."

Kenneth doet het even voor: Grrrgg, grrgg, grrg." Bijna het geluid van een rasp. Spraken ze in Costa Rica dan nooit Nederlands? "Als mijn vader zijn taal sprak vond ik het alleen maar grappig", zegt hij lachend. "Ik herinner me nog wel dat hij dingen aanwees en zei: 'Dit is kaas. Dit is kleding. Dit is een tafel. Dat is een eend'. Gewoon geinig." Zijn beeld van ons land is inmiddels behoorlijk bijgesteld. "Als ik nu aan Nederland denk heb ik alleen maar Den Haag in gedachten. Ik ga bijvoorbeeld graag naar het Zuiderpark om te barbecueën, picknicken of voetballen. Het is bovendien het hart van de stad en ik hou van de natuur. Scheveningen vind ik overigens ook heel leuk maar dan vanwege de zee", zegt hij.

Uitgaan? "Soms ga ik naar grand café Millers aan het Plein om iets te eten of te drinken. Maar je kunt er ook tot in de late uurtjes dansen", zegt Kenneth. "Maar de meeste tijd ben ik aan het werk bij restaurant Leef Tapas aan de Lange Houtstraat. Ik noem het mijn tweede huis omdat ik daar veel tijd doorbreng."

Tegenbezoek?

"Als je naar mijn stad reist, ga dan onder meer om te dansen. Je hebt er verschillende clubs waar ze Techno en House spelen maar vooral Latin Music, zoals meringue, salsa en bachata. Goed dansen heb ik overigens al vroeg geleerd in Costa Rica. Als latino wordt je daar namelijk zo opgevoed en de gedachte is dat je nooit het hart van een vrouw zal veroveren als je niet kan dansen."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox