Logo deposthoorn.nl


Appie el Massaoudi en zijn jongens van de Haagse markt staan centraal tijdens de HOT-avond in de Koninklijke Schouwburg.
Appie el Massaoudi en zijn jongens van de Haagse markt staan centraal tijdens de HOT-avond in de Koninklijke Schouwburg.

Haagse Appie deelt zijn levensverhaal op toneel

Tijdens de Optimisme is Hot-avond in de Koninklijke Schouwburg wordt nu eens niet over, maar met de jongeren uit de Schilderswijk gesproken. Het theaterprogramma op maandag 9 oktober is opgebouwd rondom het opmerkelijke levensverhaal de Haagse Appie el Massaoudi.

Den Haag - Appie heeft een leer-werkbedrijf opgericht voor jongeren van de Schilderswijk en Transvaal. Samen bouwen ze de markt op en houden ze hem schoon. Onder zijn begeleiding leren de jongeren verantwoordelijk te zijn voor de markt en voor elkaar. Het is een opmerkelijk succes. Tientallen jongeren per jaar verlaten Appie's bedrijf vol zelfvertrouwen en met optimisme over de eigen toekomst. Een voorbeeld voor iedereen die gelooft dat het wel goed komt met de wereld, zolang er maar samengewerkt wordt.

Abdelkader Benali
Tijdens deze avond in de Koninklijke Schouwburg vertellen de jongens van de Haagse markt hun verhaal, Soumia Abalhaja, drievoudig wereldkampioen kickboksen en zangeres, treedt op met acht kickboksende meiden, Abdelkader Benali gaat in gesprek met Appie, acteur & muzikant Saman Amini zingt, Theo d'Or winnares Romana Vrede treedt op en Wethouder Boudewijn Revis komt langs.

Kunstzinnig mét thema
Met de ambitie om van de Koninklijke Schouwburg een gemeenschapshuis te maken, organiseert Het Nationale Theater kunstzinnige avonden rondom thema's die in haar voorstellingen naar voren komen. Acteurs, dansers, cabaretiers, muzikanten, wetenschappers, politici en ervaringsdeskundigen bieden verschillende perspectieven op eenzelfde thema. Na …HOT avonden rondom Racisme, Idealisme en Romantiek worden dit seizoen onder meer Optimisme is HOT en Den Haag is HOT georganiseerd.

De aanvang is om 201.15 uur, de voorstelling duurt tot 21.45 uur uur. Kaarten à €12.50 zijn te bestellen via hnt.nl/optimisme

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox