Logo deposthoorn.nl


Het Haags Vocaal Ensemble wordt samengesteld uit goede amateur-zangers en (aankomende) professionals.
Het Haags Vocaal Ensemble wordt samengesteld uit goede amateur-zangers en (aankomende) professionals.

Haags Vocaal Ensemble zingt onder een Hongaarse hemel

Het Haags Vocaal Ensemble zingt op zondag 8 oktober in de Paleiskerk 'onder een Hongaarse hemel'. Met koorwerken van de Hongaarse componisten Lizst, Kodály en Ligeti, én met speciaal voor het HVE gecomponeerde muziek van de jonge Nederlands/Hongaarse componist Georgi Sztojanov.

Den Haag - In 2017 wordt herdacht dat Zoltán Kodály vijftig jaar geleden overleed. In dit Kodály-jaar voert het Haags Vocaal Ensemble twee programma's uit onder de titel 'A magyar ég alatt – onder een Hongaarse hemel'. Het tweede deel dat op 8 oktober klinkt, is geheel Hongaars. Het programma voert van oervader Liszt naar de belangrijkste componist en muziekpedagoog van Hongarije, Kodály, en de toonaangevend avant-garde componist Ligeti, naar de nieuwste generatie Hongaarse toondichters, zoals Sztojanov. Hij werd geboren in Bulgarije, maar groeide op in Hongarije. Hij behaalde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zijn master compositie. Hij studeert nu zang en directie. In 2014 ontving hij de Tenso Young Composers Award. Het Haags Vocaal Ensemble is een projectkoor dat wordt samengesteld uit goede amateur-zangers en (aankomende) professionals.

Kaarten kosten 15 euro (Ooievaarspas/jongeren 10 euro) via klassiek.digitalekaartverkoop.nl. Aanvang: 16.00 uur. Adres: Paleisstraat 8. www.haagsvocaalensemble.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox