Logo deposthoorn.nl


Marilyn Tinsay bij het Mauritshuis/Foto: Jos van Leeuwen
Marilyn Tinsay bij het Mauritshuis/Foto: Jos van Leeuwen
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (56): 'Tosti bij Bodega De Posthoorn'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Marilyn Tinsay uit La Carlota city, Filipijnen.

Den Haag - "Mijn belangrijkste activiteit is leiding geven aan Stichting Sposachild. Dit staat voor 'Save and protect our sexually abused children'. Deze organisatie heb ik in 2010 opgericht. We zijn vooral actief op het eiland Negros want uit onderzoek blijkt dat seksueel misbruik gebeurt bij 33% van de kinderen uit dat gebied", vertelt Marilyn. Ze geeft het voorbeeld van een zevenjarig meisje dat is verkracht door een tuktuk rijder op dat eiland en haar stem trilt van woede. "Negros is een arme en geïsoleerde omgeving en dat vormt een voedingsbodem voor deze misselijke praktijk. Het kan gaan om Europeanen die daar naar toe trekken om kinderen te misbruiken maar op dit eiland zijn de daders vooral familieleden. Incest komt gewoon vaak voor. Veel mensen weten ervan maar doen er niets aan vanwege schaamte of omdat ze door hun armoede afhankelijk zijn van anderen. Mijn organisatie steunt kinderen door middel van opvang, counseling en onderwijs. Sponsors kunnen we altijd gebruiken want we willen veel meer kinderen beschermen." Dan gaat het gesprek over Den Haag en Marilyn fleurt op, "my favorite city", roept ze enthousiast en ze legt uit waarom. "Begin jaren tachtig bezocht ik voor het eerst deze stad en ik ging toen meteen naar het Gemeentemuseum om een stilleven van de schilder Pieter Claesz te bekijken. Later ging ik naar Madurodam en nog wat andere toeristische plekken. Fascinerend! Den Haag had toen al iets overweldigend terwijl ik in de Filipijnen alleen iets over de stad had gelezen. Bijvoorbeeld dat hier de wetten van het land worden gemaakt." Tegenwoordig heeft Marilyn in onze stad nog meer favoriete plekken. "Ik ga graag naar het Mauritshuis voor de mooie schilderijen en voor een bakje koffie in de brasserie", zegt ze. "Op het Lange Voorhout heb je in de zomer de Haagse Antiek- en Boekenmarkt. Daar koop ik dan vooral boeken. Ook heel leuk. Maar het leukst vind ik Bodega De Posthoorn op het Lange Voorhout. Ik zit dan op het terras en geniet bijvoorbeeld van een heerlijke tosti."

Tegenbezoek? 

"Reis naar het Mambukal Resort in mijn stad. Daar vind je onder meer 7 watervallen, vakantiehuisjes en een zwavelbad. Het eten in La Carlota bestaat vooral uit verse ingrediënten, verse vis en groenten. Beroemd en niet te missen is de 'Fresh Lumpia Ubud. Probeer ook de Pangat ... een groenteschotel gestoomd in kokosmelk en citroen gras en gevuld met garnalen en vlees."  

Meer info: www.sposachild.com

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox