Logo deposthoorn.nl


Marketing & Sales manager Linda Mensingh-Trouwborst en onze Manager Food & Beverage Bartjan de Haas van Holland Casino hebben service hoog in hun vaandel staan. (Foto: Jos van Leeuwen)
Marketing & Sales manager Linda Mensingh-Trouwborst en onze Manager Food & Beverage Bartjan de Haas van Holland Casino hebben service hoog in hun vaandel staan. (Foto: Jos van Leeuwen)

Luxe dineren kan bij Holland Casino tot in de late avonduren

Vanaf het moment dat je het Holland Casino in Scheveningen binnenkomt waan je je in een andere wereld. De entree is groots en dat service en hospitality hier belangrijk zijn valt gelijk op. Veel mensen denken bij het kiezen van een restaurant misschien niet gelijk aan het Holland Casino. En dat is jammer, want daarmee ontnemen ze zichzelf een uitgelezen kans om te genieten van betaalbare, culinaire hoogstandjes die zelfs tot in de late avonduren worden geserveerd!

Door Mirka Hannink

Scheveningen - Het imposante gebouw van maar liefst vier verdiepingen bevat naast de vele speeltafels en automaten namelijk ook een prachtig restaurant waar men elke dag tot 1:30 uur kan dineren. Na een rondleiding door het casino betreden mijn gast en ik het restaurant en worden we door onze gastheer naar een tafel met prachtig uitzicht op het Kurhaus gebracht. Het restaurant ligt op de eerste verdieping en is heel sfeervol ingericht. We voelen ons gelijk op ons gemak en zijn - als we zo eens om ons heen kijken - zeker niet de enigen. Mijn gast en ik bestellen alvast een warm broodje met tapas en kruidenboter en bekijken de menukaart. Wij treffen een uitgebreide keuze van vooral seizoensgebonden gerechten aan. Na lang wikken en wegen, want werkelijk alles klinkt fantastisch, nemen we een besluit. Mijn gast bestelt als voorgerecht de gerookte zalm & tomaat geserveerd met avocadomousse en ik kies voor de carpaccio & truffel. Onze gastheer raadt ons beiden een wijn aan die uitstekend past bij het voorgerecht. De carpaccio met de truffelmayonaise is heerlijk en smaakt zo mogelijk nóg beter met de volle Italiaanse rode wijn. De avocadomousse is lekker zacht en qua smaak de perfecte tegenhanger voor de gerookte zalm. Terwijl we wachten op onze hoofdgerechten krijgen we nog een speciale verrassing van de chef: mosselen en een scheermesje, geserveerd met een frisse citroen mayonaise. Dat de chef zijn vak verstaat is duidelijk. Ook onze hoofdgerechten zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Mijn gast smult van het heerlijk malse rundvlees op zijn casinoburger die perfect is afgemaakt met groene asperges. Mijn gegrilde entrecote met gepofte paprika en kruidenjus smaakt fantastisch. Voldaan tafelen mijn gast en ik na. We zijn het eens: de prijs kwaliteit verhouding is hier prima. Een voorbeeld: verse kreeft voor maar 25 euro staat hier elke dag op het menu. Bovendien wordt er alleen maar gewerkt met de beste en vaak ook duurzame ingrediënten en dat proef je. Wie Holland Casino Scheveningen nog niet op zijn lijstje met te bezoeken restaurants heeft staan, moet het snel toevoegen.

Reageer als eerste
Meer berichten