Logo deposthoorn.nl


070Held: Renske van Beek mikt op medaille bij OS

Ambassadeurs van de Topsport in Den Haag, die mensen inspireren, aanzetten tot sporten en een voorbeeld zijn.. Maar het allerbelangrijkste is het dat deze topsporters, hun stad Den Haag een warm sporthart toedragen.

Den Haag - Aangezien de herfst inmiddels toch echt zijn intrede heeft gedaan, wordt het ook hier tijd om een wintersporter te introduceren. Deze week stellen we je graag voor aan onze enige wintersporter en tevens paralympische sporter, Renske van Beek.

Van kind af aan is deze 070held met een lichamelijke beperking al actief in de sneeuw. Na haar infarct op tienjarige leeftijd verruilde ze het skiën voor snowboarden omdat die discipline haar wel in de sneeuw hield en met prachtige resultaat.

Renske is officieel onderdeel van Team NL en bereidt zich momenteel voor op het seizoen. Vorige week was ze nog te vinden in de Zwitserse bergen toen ze twee weken op trainingskamp was in Saas-Fee en deze week traint ze weer volop met haar team op Papendal in voorbereiding naar haar ultieme doel, de Olympische Winterspelen in het Koreaanse Pyeongchang. Op Papendal traint ze sinds september onder goede begeleiding van een professioneel team om het maximale uit haar te halen en om de concurrentie komend seizoen in de sneeuw nog beter te bedwingen.

Medaille

Haar mooiste ervaring tot nu toe was het boarden in Big White in Canada waar ze een knappe vierde plek behaalde. Maar Renske gaat natuurlijk voor een mooie prestatie en hopelijk een medaille tijdens de Olympische Spelen van 9-25 februari 2018!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox