Logo deposthoorn.nl


Echotape speelt op 11 oktober in café De Maatschappij aan de Keizerstraat. (Foto: Landy Elliot)
Echotape speelt op 11 oktober in café De Maatschappij aan de Keizerstraat. (Foto: Landy Elliot) (Foto: Landy Elliot via Alexander Serban)

Maatschappijpop in volle gang

De tweede editie van Maatschappijpop vindt plaats van 13 september tot en met 20 december. De organisatie is in handen van Popagenda Scheveningen en Café De Maatschappij. Elke woensdag treden bands en singer-songwriters op bij De Maatschappij, in totaal zullen er meer dan 30 bands en singer-songwriters in deze periode de revue passeren. Ze brengen een mix van de genres Indië, Americana, pop, folk, funk en reggae serveren. Alle artiesten spelen eigen werk.

Den Haag - Maatschappijpop is gestart met intense Americana, country, soul en rock van de bekende singer-songwriter Mitch Rivers en zijn band en Teddy Macrander. De komende weken, tot diep in december, zijn er optredens van onder andere The Navigators, Belle of Louisville, Echotape (UK), Pyke en A Brighter Light geprogrammeerd.

Alexander Serban woordvoerder van Stichting Popagenda Scheveningen vertelt: "Met de komst van popfestival HipFest in het voorjaar van 2015, kent de live muziek op Scheveningen een flinke opleving. Eén van de uitvloeisels hiervan is Maatschappijpop."
Hij is bijzonder tevreden met de eerste twee afleveringen. Hij vervolgt: "Wanneer je café De Maatschappij in de Keizerstraat betreedt, valt gelijk de warme sfeer en gezelligheid op die het muziekcafé uitstraalt. Direct naast de ingang, voor het raam aan de straatzijde, bevindt zich het podium."

Tijdens het laatste optreden was het volgens Serban voor een doordeweekse dag goed druk in de Maatschappij. "Dat heeft ongetwijfeld te maken met het gevarieerde aanbod van talentvolle muzikanten, bekende singer-songwriters en te gekke kwaliteitsvolle bands. Zo kon publiek 20 september genieten van een zangeres-gitarist met een loepzuiver stem, Dax. Gevolgd door een optreden van de stevige Haagse band Beyond the Moon, die voortkomt uit het Ready to Play Bandcoachingtraject. Frontlady Luna Becking wond de toeschouwers om haar vingers met haar ontwapende optreden."
Popagenda Scheveningen heeft als doel live muziek op Scheveningen blijvend te promoten door het organiseren van (grote) popcultuur-maatschappelijke evenementen, festivals en programmeringen, continuïteit van live muziek te waarborgen en publicatie en distributie van alle live optredens op Scheveningen in een live muziekagenda en –weekoverzicht. Popagenda Scheveningen is organisator van HipFest, het eerste popfestival ooit in Scheveningen-Dorp, Prinsjespop, Haags Beat Festival en vele andere popevenementen.

Aanvang Maatschappijpop telkens om 20.30 uur. Adres: Keizerstraat 67. Entree is gratis. Meer informatie op www.popagendascheveningen.nl of www.facebook.com/PopagendaScheveningen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox