Logo deposthoorn.nl


Foto: Shell
Foto: Shell

Generation Discover Festival trekt ruim 30.000 bezoekers

Het Malieveld stond vijf dagen in het teken van wetenschap en technologie. Tijdens het Generation Discover festival organiseerden Shell en partners tal van activiteiten om de ontdekkers van de toekomst te inspireren. Het gratis festival trok in totaal meer dan 30.000 bezoekers.

Den Haag - Ruim 20 partners uit het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen sloegen de handen ineen om een jonge doelgroep op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met wetenschap en technologie. Op het festivalterrein konden jongeren onder meer innovatieve workshops en interactieve theatershows bijwonen, afdalen naar het midden van de aarde, een cybercrimineel opsporen, racen met een zoutwaterauto, dansen op een kinetische dansvloer om energie op te wekken, vliegen met drones en zelf een robot besturen.

Zowel schoolklassen als gezinnen bezochten de afgelopen dagen het interactieve festival. Anne Schreuder, festivaldirecteur van Generation Discover kijkt tevreden terug: "Ruim 30.000 bezoekers in vijf dagen is een resultaat om trots op te zijn. Dit hadden we zonder onze partners niet kunnen realiseren. Het is een plezier om de afgelopen dagen de energie van de enthousiaste kinderen die vol overgave aan de slag zijn gegaan met wetenschap en technologie mee te krijgen. We hopen het techniektalent in hen te hebben aangewakkerd!"

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox