Logo deposthoorn.nl


Renske wordt geflankeerd door de schenkers Hans (links), Martijn en rolstoeldanser Sander Verbeek.
Renske wordt geflankeerd door de schenkers Hans (links), Martijn en rolstoeldanser Sander Verbeek. (Foto: Richard Mulder)

Speciale mountainbike voor Renske van Beek

Afgelopen zaterdag werd tijdens een lunch bij Caesar Fitness + Spa Resort een cheque overhandigd aan de Haagse parasnowboardster Renske van Beek. Deze keer niet voor geld, maar voor iets wat zij voor haar trainingen hard nodig heeft.

Den Haag - Renske zat met een probleem. Tijdens haar trainingen op Papendal, had ze te horen gekregen, dat ze eigenlijk een elektrische mountainbike nodig heeft. En niet zomaar eentje, ook nog eens een exemplaar van het topmerk Cube. Zo'n topmerk heeft ook een kostenplaatje en dus ging ze te rade bij de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG). Die schakelden meteen hun partner cmINK, een groot inkoopbedrijf in. Niet alleen konden zij de gewenste fiets een stuk voordeliger krijgen, eigenaar Martijn Kieviet bood ook nog eens aan, de helft te betalen. Toen de stichting HSG besloot de andere helft te voldoen was het snel beklonken.

"Ik ben onwijs blij met de fiets en kijk uit om er mee door de bossen te crossen!", zei een opgetogen Renske na de overhandiging, waarbij ook rolstoeldanser Sander Verbeek aanwezig was. " De fiets, die met een week of drie geleverd wordt, gaat mij helpen om tijdens de cross-over training aspecten te leren voor het boarden, zoals lijnen rijden, heuvels absorberen en omgaan met snelheid."

Hans Willink volgt sporters met een beperking. Tip? Mail hwillink@stichtinghsg.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox