Logo deposthoorn.nl


Nick Kuipers in actie in een oefenwedstrijd tegen Lugdunum, voordat hij geblesseerd raakte. Foto: Laurens Lindhout
Nick Kuipers in actie in een oefenwedstrijd tegen Lugdunum, voordat hij geblesseerd raakte. Foto: Laurens Lindhout (Foto: Laurens Lindhout)

Nick Kuipers: valse start te boven

Nick Kuipers zat tegen NAC Breda voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Daarvoor was dat nog niet mogelijk, want de verdediger nam een schorsing van drie wedstrijden, opgelopen bij zijn vorige club MVV Maastricht, mee.

Den Haag - Daarnaast was de 25-jarige verdediger ook nog eens geblesseerd. "Als je bij een nieuwe club komt, wil je je gelijk laten zien. Dat ging helaas niet, heel vervelend. Ik ben blij dat de valse start achter de rug is." Dat betekent niet dat de Limburger binnenkort ook een basisplek heeft. Het elftal draait goed en bovendien staat Tom Beugelsdijk, uitblinker in Breda, op zijn plek, die mogelijk wel geschorst is voor de komende duels. "Zolang het goed loopt, is er weinig reden om te wijzigen. Ik moet zorgen klaar te zijn als mijn kansen zich aandienen. Ik ben hier, omdat dit de volgende stap in mijn carrière is. MVV deed me een nieuwe aanbieding, maar de Jupiler League had ik na zeven jaar wel gezien."

Zich laten afschrikken door verhalen van spelers uit het oosten en zuiden van Nederland die maar moeilijk in Den Haag kunnen aarden, deed hij niet. "Ze hadden me wel gewaarschuwd dat het hier harder en directer is. Maar ik vind dat wel meevallen. De voetbalwereld is sowieso hard. Je moet altijd voor je plekje vechten." En hij kan zijn nieuwe thuisstad niet alleen op sportief maar ook op culinair gebied verrijken. In Maastricht heeft hij samen met collega-voetballer Ramon Voorn een wraprestaurant: Johnny Wrap. Met specialiteiten als de Scampions League, Eggie Murphy en Leonardo di Carpaccio. "Dat loopt goed, alleen door mijn verhuizing naar Den Haag steek ik er minder tijd in. Mijn voetbalcarrière gaat voor. Maar waar het kan, help ik mee. Of we aan uitbreiding denken? Voorlopig niet, maar het is een droom van me om ook een Johnny Wrap in Den Haag te beginnen. Daar heb ik nog vier jaar de tijd voor om dat op te zetten."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox