Logo deposthoorn.nl


Het festival opent op vrijdag 13 oktober in de Koninkijke Schouwburg met de beeldende dansvoorstelling Zick Zack Puff (5+) van het Zwitserse dansgezelschap Madalfa.
Het festival opent op vrijdag 13 oktober in de Koninkijke Schouwburg met de beeldende dansvoorstelling Zick Zack Puff (5+) van het Zwitserse dansgezelschap Madalfa.

De Betovering: Kunst voor jeugd op 50 plekken in de stad!

Kinderen van 2 tot en met 12 jaar kunnen zich tijdens de herfstvakantie (13 tot en met 21 oktober) onderdompelen in ruim 500 voorstellingen en workshops uit binnen - en buitenland. Deze achttiende editie van kunstfestival De Betovering speelt zich af op zo'n 50 plekken in de stad en sluit af met een spetterend Woogie Boogie Betovering Eindfeest in Theater aan het Spui.

Den Haag - Het festival opent op vrijdag 13 oktober in de Koninkijke Schouwburg met de beeldende dansvoorstelling Zick Zack Puff (5+) van het Zwitserse dansgezelschap Madalfa. Tijdens de Betovering krijgen de kinderen, behalve uit Nederland en België, ook voorstellingen voorgeschoteld uit andere landen. Zo wordt de prijzenwinnende dansvoorstelling 'Poggle' (2+) van het Barrowland Ballet uit Schotland voor het eerst in Nederland vertoond. Maquiné uit Spanje brengt met 'Het bos van Grimm' (6+), een visuele voorstelling vol bekende sprookjes. Uit Frankrijk komt K-Bestan met Opa's zolder (4+), een nostalgisch verhaal vol muziek, jongleren en acrobatiek. Kinderen die van suspense, griezel en mysterie houden kunnen hun hart ophalen bij 'Gezien' (7+) van het Franse Sacékripa. En het Britse gezelschap Make Mend and Do komt uit de Londense Old Vic naar Den Haag om hun nieuwste voorstelling 'Het ontbrekende licht' (7+) te brengen.

Voor de liefhebbers van dans is er onder andere: Plan D- met de voorstelling Buurman in de natuur (5+), Mappamondo (2+) van Dadodans & Gaia Gonelli en Monsters (6+) van Duda Paiva. Voor de wat grotere kinderen zijn er theatervoorstellingen zoals 'Enkeltje Mars' (8+) van het Filiaal en bij 'Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten' (8+) van Schippers en van Gucht & Het Paleis uit Antwerpen. De muziekvoorstelling 'Mile(s)tones' (6+) over het leven van Miles Davis van de Zonzo Compagnie (BE) is er voor de muziekliefhebbers. Er is ook Vet Kindercabaret (6+) in Diligentia en poppentheater van onder meer Tg. Winterberg/STIP met 'Meneertje Meer' (4+)

Het festival speelt zich ook voor een deel op straat af. Zo kan men een zichzelf voortbewegende, smakkende en stomende kudde dieren tegenkomen, gemaakt van gerecyclede fietsen. De verrassing ligt overal op de loer.

Behalve kijken naar voorstellingen en acts kunnen kinderen zichzelf uitdagen bij een van de vele Betovering workshops in onder meer het Gemeentemuseum, het Mauritshuis, het Panorama Mesdag, het Nederlands Dans Theater, Het Koorenhuis, Theaterschool Rabarber en het Filmatelier.

De Betovering eindigt met het Woogie Boogie Eindfeest, zaterdag 21 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in Theater aan het Spui. Kinderen uit alle hoeken van de stad komen hier bij elkaar. Met hun kunstwerken, dj-end en springend op de dansvloer laten ze zien wie ze zijn.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox